<

Один з ворожих «шахедів», якими рф 11 липня атакувала Україну, годину літав у Білорусі

17:43 | 12.07.2024 / Новини / , , /
Перегляди
116
/ 1 коментар

Увечері 11-го липня один з російських «шахедів», які запустили по території України, залетів у Білорусь і перебував у повітряному просторі РБ щонайменше 1 годину.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомив моніторинговий проєкт “Беларускі Гаюн”.

Зазначається, що БПЛА зайшов до Білорусі з Чернігівської області України в районі н.п. Лоїв і взяв курс на північний захід (у напрямку Мозиря), проте є ще один важливий аспект.

На момент надходження першої інформації про захід БПЛА в Білорусь над Гомельщиною вже понад годину перебував гелікоптер Мі-24 ВПС РБ, який вилетів у Гомельський р-н з аеродрому Мачулищі близько 19:00, і винищувач із Барановичів, який вилетів ще раніше – близько 18:30.

Щонайменше це свідчить про те, що сили ППО РБ зафіксували візит “Шахеда” до Білорусі задовго до того, як інформація про це з’явилася в ТГ-каналах, і сам дрон зайшов раніше – в районі 19:00. Ба більше, вже на момент надходження перших публічних повідомлень винищувач ВПС РБ вилетів із Гомельського району, а за деякий час пішов у Мачулищі й вертоліт ВПС РБ.

Не виключено, що війська РБ були в курсі майбутніх маневрів і контролювали повітряний простір над територією Білорусі на випадок непланової поведінки одного з “Шахедів”, – зазначає “Гаюн”.




один коментар
  1. чого шахед не впав на якусь ферму, де бацька у своїх вологих мріях дьоргає корів і інших тьолок за ціцьки?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота