<

Одним з перших прийшов до ТЦК, хоч не мав паспорта громадянина України: історія воїна 100 бригади

18:12 | 25.07.2024 / Новини / /
Перегляди
306
/ Коментарі відсутні

Гіоргі Кірія на псевдо «Гурген» служить у лавах 100 бригади. Вранці 24-го лютого 2022 року чоловік одним із перших прийшов під стіни ТЦК. І (попри те, що на той момент ще не мав паспорта громадянина України) мобілізувався до лав ЗСУ.

Історію військовослужбовця розповідають на фейсбук-сторінці бригади.

Народився і виріс у Грузії. У 2008-му, коли війська рф почали наступ на Тбілісі, 18-річний Гіоргі бився за свободу своєї Батьківщини у лавах Збройних Сил Грузії.

Згодом, приїхавши погостювати до дядька в Україну, грузин зустрів чарівну волинянку. Невдовзі Гіоргі та Інна стали подружжям – у серпні їхньому сину Артему вже виповниться шість років…

Вранці 24 лютого 2022 року чоловік одним із перших прийшов під стіни ТЦК. І (попри те, що на той момент ще не мав паспорта громадянина України) мобілізувався до лав Збройних Сил України.

Служив на посаді старшого стрільця у 3 механізованій роті 2 механізованого батальйону 100 омбр. Наприкінці квітня 2024 року Гіоргі на Покровському напрямку одержав важке поранення, внаслідок якого втратив ногу…

Відтоді минуло три місяці. Завдяки власній мужності та наполегливості, а також всеосяжній підтримці коханої дружини, «Гурген» вже став на протез.

“Я продовжую бути бійцем своєї бригади. Мрію якнайшвидше одужати і повернутися до строю, до своїх побратимів. Впевнений, що зможу бути корисним. І ні на мить не сумніваюся, що Перемога буде за нами!” – каже воїн.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота