<

У Нововолинську за пів року зоозахисники стерилізували майже 160 кішок і понад 40 собак

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:41 | 25.03.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

За підтримки нардепа Ігоря Гузя і в співпраці з Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» зоозахисникам у Нововолинську вдалося стерилізувати 160 кішок і понад 40 собак.

Про це повідомили на сторінці нардепа у фейсбуці.

Проблема безпритульних тварин у Нововолинську не вирішувалася роками й агресивні особини постійно дошкуляли місцевим жителям. Крім того, щороку їхня кількість неконтрольована збільшувалася. Лише поодинокі стерилізації і щеплення дворових котів та собак здійснювалися зусиллями волонтерів.

Ось уже пів року, як зоозахисники міста вирішили кардинально змінити ситуацію. Вони заручилися підтримкою нардепа Ігоря Гузя і в співпраці з Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» були виділені додаткові кошти на стерилізацію тварин.

Ветеринар Руслан Романишин уклав договір із фондом на проведення відповідних маніпуляцій. У планах – співпраця з Нововолинської міськрадою, оскільки з боку влади міста є розуміння проблеми безпритульних тварин й підтримка волонтерів щодо її вирішення.

Лише за пів року лікарю вдалося стерилізувати майже 160 кішок і понад 40 собак. Усі тварини прочіповані й інформація про них внесена у реєстр клініки пана Руслана. Крім того, всі ці тварини отримали щеплення від сказу.




4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця