<

Залишилось зібрати менше 2 тисяч підписів: президента просять присвоїти звання Героя України загиблому воїну з Нововолинської громади

17:21 | 19.08.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1904
/ коментарі 2

Захиснику з Нововолинська Ігорю Бричку просять посмертно присвоїти звання Героя України. До кінця збору залишилося 12 днів. Ще необхідно зібрати менше 2 тисяч підписів.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала дружина полеглого воїна Оксана Бричко.

“Просимо Вас розглянути петицію про присвоєння державної нагороди-почесного звання “Герой України” (посмертно) моєму чоловіку, єдиному сину та батьку, відважному патріоту, хороброму захиснику нашої держави, військовослужбовцю Збройних Сил України, Бричко Ігорю Св’ятославовичу, 27.04.1987 року народження, уродженцю с.Низкиничі Волинської області”, – йдеться у тексті петиції.

Вранці 25-го лютого 2022 року Ігор повернувся з Києва, де працював і відразу ж пішов до військомату. Став добровольцем 55-го батальйону 100 окремої бригади ТрО військової частини А7064.

З 08.05.2022 року перевівся у військову частину А4010 5 ОШБр ССО, де був навідником 1 штурмового відділення 3 штурмового взводу 7 штурмової роти 3 штурмового батальйону. Боронив цілісність нашої держави у Донецькій області.

Вночі 23-го серпня, в День Прапора, разом зі своїми побратимами вивісили на високовольтному стовпі під Бахмутом прапор рідного міста Нововолинська. Ігор своєю стійкістю та мужністю утримував свої позиції на фронті.

Загинув 26-го жовтня 2022 року внаслідок ворожого артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Майорськ Донецької області, гідно виконуючи свій військовий обов’язок громадянина України, патріота, щодо захисту своєї держави. До останньої хвилини свого життя залишався вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині.

“Ми пишаємося нашим Ігорем, Героєм. Не кожен чоловік зможе дивлячись смерті в очі – стояти з побратимами пліч-о-пліч, ціною власного життя, мужньо боротися за свободу своєї країни. Ігорю було лише 35… В свої молоді роки він мав багато планів, які на жаль не встиг втілити в життя.
Для всіх рідних він був, є та буде Героєм. Батьки лишилися без єдиного сина, дві прекрасні донечки без люблячого тата, дружина без коханого чоловіка… Кажуть, герої не вмирають, поки ми пам’ятаємо про них”, – написала дружина.

Підтримати петицію можна за посиланням.




коментарів: 2
  1. Нагадую, що подання має дати військова частина, а не петиції. Кажу як сам військовий. Виглядає якось дивно потім коли вручають звання то деякі начинають кричати, чого їм дали вони навіть петиції не подавали. Не помагають ваші петиції, зрозумійте
    Відволікають людей від важливого отими своїми “ГОРЯТЬ ПЕТИЦІЇ”!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота