<

Після 15 місяців героїчної служби на сході України 100 бригада повернулась на Волинь

18:17 | 18.06.2024 / Нововолинськ / /
Перегляди
1489
/ Коментарі відсутні

Після 15 місяців героїчної служби на Бахмутському, Лиманському, Куп’янському та Покровському напрямках 100-ї окрема механізована бригада Сухопутних військ ЗСУ повернулась на Волинь.

Урочистий захід, який був присвячений поверненню захисників, пройшов у Палаці культури міста Луцька. Про це повідомляє нардеп Ігор Гузь у фейсбуці.

Під час повномасштабного російського вторгнення бригада відповідала за оборону понад 215 км українсько-білоруського кордону в межах Волинської області. Завдяки їм було збудовано потужну систему фортифікаційних споруд, яка надійно захищає наші кордони.

“Упродовж 15 місяців бригада виконувала важливі завдання на Бахмутському, Лиманському, Куп’янському та Покровському напрямках. Особливо вражає їх героїзм під час оборони Серебрянського лісу, де вони не зробили жодного кроку назад, відбивши у ворога більше 10 позицій.

За цей час вони знищили 48 ворожих танків, 118 бойових броньованих машин, 30 артилерійських систем та багато іншої техніки, ліквідувавши та поранивши велику кількість окупантів”, – додав Ігор Гузь.

На заході народні депутати Ігор Гузь, Ірина Констанкевич та Вячеслав Рубльов вручили найкращим бійцям почесні грамоти та цінні подарунки. Також присутніми були міський голова Нововолинська Борис Карпус та міський голова Володимира Ігор Пальонка.

Як зазначив міський голова Борис Карпус, 100 бригада – це та, де в кожного з нас служить близька чи знайома людина.

“Більше як десять разів їздив до них фронт. Сьогодні радий був побачити командира та бійців на Волині”, – зазначив очільник міста.

До слова, 100 бригаду сформовано на початку повномасштабного вторгнення із добровольців, як тероборону, а нині це окрема механізована бригада із чималим бойовим досвідом за плечима.

“Пишаємось “сталевими” волинськими захисниками і вдячні за кожен день, який зустрічаємо під Українським стягом. Вічна пам’ять Героям, які, на жаль, ніколи не повернуться додому…”, – йдеться в дописі Ігоря Пальонки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Червня, Середа