<

Перетин кордону депутатам місцевих рад та держслужбовцям: обранці Нововолинська написали звернення

13:32 | 9.07.2024 / Нововолинськ / /
Перегляди
1807
/ коментарів 8

Депутати Нововолинської міської ради написали звернення президенту та премʼєр-міністру України щодо відновлення можливості перетину державного кордону депутатам місцевих рад та керівникам структурних підрозділів органів місцевого самоврядування.

Звернення прийняли на сесії 5-го липня.

У ньому йдеться, що заборона виїзду призвело до хвилі масового складення повноважень депутатів місцевих рад та звільнень посадових осіб органів місцевого самоврядування. З кожним днем ця тенденція йде на збільшення, що загрожує порушенню діяльності органів місцевого самоврядування по всій Україні.

«Органи місцевого самоврядування в умовах воєнного стану консолідуються та беруть на себе велику частку важливих завдань гуманітарної та соціальної сфери, підтримуючи волонтерський рух, приймаючи внутрішньо переміщених осіб, формуючи та підтримуючи територіальну оборону, забезпечуючи потреби цивільних та військових, зберігаючи функціонування системи критичної інфраструктури.

Відповідно до Конституції та законів України місцеві депутати працюють на добровільних засадах і не отримають заробітної плати з місцевого бюджету. Депутати місцевих рад, як правило, мають основне місце роботи, це люди різних професій, які поза основною роботою, виділяють час для роботи на громаду.

Масове складення повноважень депутатів місцевих рад та звільнення посадових осіб органів місцевого самоврядування несуть загрозу спроможності як безпосередньо місцевому самоврядуванню, так і державі в цілому».

Депутати просять відновити можливість перетину державного кордону депутатам місцевих рад та керівникам структурних підрозділів органів місцевого самоврядування.




коментарів: 8
  1. 100% дуже актуальна проблема в наш складний час, яка створює дискомфорт місцевим “царькам” для ведення незаконного бізнесу, поїздок на відпочинок під виглядом службових відряджень і т. д цей список можна продовжувати до безкінечності…

  2. Вже в сраці крутить від неможливості полежати на пляжах Балі та Майорки… ідіоти

  3. Степан правий. Повністю підтримую шо він каже про тих безсовісних торгашів.
    Ліна взагалі кpacaва, пpaктичне дiвчиcько!

  4. масово скоротити депутатів, держслужбовців, суддів, прокурорів…….не хочиш, на фронт………а то сидять,абсолютно нічого не роблять і зарплати дай по 20,30,40,50 тисяч

    • складайте повноваження депутатів та їдьте в сторону сходу , там не потрібно дозволів на перетин кордону .Опублікованої інформації щодо вакансій на місця звільнених працівників міської ради немає і ,відповідно, загрози місцевому самоврядуванню теж немає.

  5. А що це за сегригація , людей ділять на категорії , одним все а другім ніц . Ох…ли Вже в нашій державі можновладці !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота