<

Один з кращих закладів області: нардеп Гузь відвідав Нововолинський науковий ліцей

14:35 | 25.09.2024 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1562
/ Коментарі відсутні

Нововолинський науковий ліцей за результатами НМТʼ24 став абсолютним лідером у Нововолинській громаді, а також увійшов до пʼятірки найкращих волинських закладів середньої освіти та ста найкращих шкіл України.

24-го вересня нардеп Ігор Гузь, міський голова Борис Карпус та депутати облради Андрій Бокоч і Юрій Сиротюк відвідали Нововолинський науковий ліцей.

Вони поспілкувалися з директоркою закладу Інною Хільковець.

Вона провела екскурсію закладом, навчальними лабораторіями, столовою та гуртожитком. Розповіла, що усього в ліцеї навчаються 343 учні, майже 30% з них з Нововолинської громади, решта — з області.

Іногородніх ліцеїстів забезпечують безкоштовним проживанням та харчуванням.

Нововолинський науковий ліцей — один із кращих закладів України, що мають статус наукового. Заклад розрахований на дітей, які будуть займатися науковою діяльністю. Щоб потрапити на навчання потрібно пройти конкурс.

Інна Хільковець розповіла про здобутки ліцеїстів, які постійно отримують призові місця на всеукраїнських олімпіадах, пишуть наукові роботи, 80% з яких перемагають. Завдяки міжнародним програмам учні можуть отримати стипендії для вступу в виші за кордоном.

Гузь запитав у керівниці ліцею про проблеми, які вони мають. Вона зазначила, що оновлення потребує спортивний зал та спортивний майданчик, що надворі. Актуальним було б оновлення компʼютерного класу, і є потреба у фарбуванні фасаду гуртожитка. Ну і звісно — низька заробітна плата у працівників закладів освіти. Також сонячна електростанція могла б допомогти економити кошти на оплаті електроенергії. Це питання народний депутат сказав, що вивчить детальніше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Вересня, П’ятниця
26 Вересня, Четвер