<

На водоканалі Нововолинська встановлять сонячні електростанції

12:05 | 9.07.2024 / Нововолинськ / /
Перегляди
430
/ коментарі 3

На водоканалі Нововолинська планують встановити сонячні електростанції та установки для зберігання енергії. Кошти на це дає міжнародна організація.

Днями Нововолинську громаду відвідав перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, народний депутат Андрій Герус та представники UNICEF. Під час візиту разом з міським головою Борисом Карпусом оглянули водозабори та очисні споруди КП «Нововолинськводоканал», пишуть на сторінці міськради.

Делегацію ознайомили із запланованими на об’єктах комунального підприємства енергоощадними заходами – проєктом встановлення сонячних електростанцій, загальною потужністю 900 кВт та установок зберігання енергії, потужністю 230 МВт∙год.

Зокрема, вони будуть збудовані на двох водозаборах та на території міських очисних споруд.

За попередніми розрахунками, СЕС дозволять зекономити за рік близько 7 млн грн, за весь період експлуатації – орієнтовно 170 млн грн.

Ініціював будівництво СЕС на об’єктах міського водоканалу народний депутат Андрій Герус.

Безповоротну фінансову допомогу на проєкт надає UNICEF. Під час візиту у Нововолинськ між КП «Нововолинськводоканал» та UNICEF було підписано Меморандум про взаєморозуміння. Відтак UNICEF буде надавати допомогу в доступі до якісної питної води жителям Нововолинської громади.

Також сонячні електростанції мають встановити в Нововолинській ЦМЛ.




коментарів: 3
  1. я ж кажу кocoглaзий діяльність імітує, а по факту свою сpaку не то шо від фронту, від Києва тримає подалі у місцях, які з-за добрих часів соромився

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота