<

Фото дня: у Нововолинську День увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні чи Перемоги у Великій Вітчизняній?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:27 | 9.05.2020 / Нововолинськ, Фото дня / , /
Перегляди
123
/ коментар 31

8-го травня в Україні відзначали День пам’яті та примирення, а 9-го – минає 75 років перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 

З метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років в Україні встановили День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня. 9 травня відзначається державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Ці дати встановлені Законом України від 9-го квітня 2015 року “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років”. Натомість ЗУ від 20 квітня 2000 року “Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років” втратив чинність.

Пам’ятний знак «Воїну-захиснику – слава!» в Нововолинську. Саме до нього покладають квіти щороку на знак вшанування подвигу полеглих у… Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років?

Минуло 5 років, як Україна відзначає 9-го травня перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 рр. Можливо, доцільно провести реконструкцію?

Відповідно до закону про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій, мають бути упорядкувані, збережені та споруджені пам’ятники і пам’ятні знаки на вшанування пам’яті учасників та жертв Другої світової війни 1939-1945 років, створені музеї, меморіальні комплекси, присвячені Другій світовій війні 1939-1945 років.

Зазначається про недопущення фальсифікації історії Другої світової війни 1939-1945 років у наукових дослідженнях, навчально-методичній літературі, підручниках, засобах масової інформації, публічних виступах представників державних органів, органів місцевого самоврядування, посадових осіб.




коментарів: 31
    • Ти, лоботом, на території сучасного Нововолинська війна почалася в 1939 році. Вчи історію.

      • не забудь в свій час нагадати, шо голодомор до Новіка відношення не має… чи як завжди – “тут граемо, тут не граємо” ?

          • річ про людей, а не шматок землі, хе-хе

        • Якщо згадали людей. Запитайтеся тих, хто ще живі, які мешкали на цій території, в навколишніх селах, коли для них почалася війна, і як їм жилося перед і після пришестя “асвабадітєлей”.

          • як жилося – квартири безкоштовні, вища освіта для кожного. хто здібний, вчасна зарплата, безкоштовна медицина… добре жилося.. весь Новік живе в квартирах від комуняків… зараз за квартиру – на 20 років в рабство

      • “Ти”-кни спершу собі пальцем в д*пу, вумник.

        Хочеш ідеологічно “правильний”, згідно дзвону в твоїй каструлі, пам’ятник – візьми та побудуй, з нуля. А не паскудь те, до чого не маєш відношення.

        • А ти маєш? ТИкни свою ватну голову холодну воду, остудись. Тобі подібні совкодрочер и в 1991му просрали свою державу а тепер хочуть просрали нашу

          • Просрати Україну хочуть якраз отакі кастрюлеголові дурні, яким і “Пакт Ріббентропа-Молотова був незаконний і в результаті того почалася Друга Світова війна і в результаті того Польща була окупована”. Чи то може то ваш такий хитрий план, шоб трускавкі чи борувкі для пана збирати заледве відійшовши від своєї мазанки, а не їдучи кудись під Познань чи Вроцлав?

          • Культура на культуру. Видно, шо як в схроні почало тикати побратимам (за відсутності посестр), так і далі генетично нащадкам передало. З малознайомими людьми такий трюк не проходить.

          • 30 років кляті комуняки заважають зробити шось для людей…смішно

  1. Вже проводили реконструкцію. Половина депутатського корпусу перегризлися тоді.
    Місто довго ще не забуде як на плитах тоді підрядник душив опозиційну журналістку.
    Ні досить з Нововолинська тої реконструкції памятника!!!

  2. Під реконструкцію можна і грошенят відмити.Треба поспішати,відчувають,що можуть не встигнути.

    • Всі шукають можливості, хтось легально, а хтось прикриваючись законом.

  3. Ви шо прикалуєтесь??? Коли почалась війна? Яка до біса «вітчизняна»???

    • коли повернеться пшекія, тоді і буде уточнення…вони багато чого уточнять, як німці зараз пшекам тихою сапою уточнюють, де чиє.. бажаєш прискорити процес ? а плакати не будеш ?
      а для УССР війна почалася саме в 1941

    • дай вгадаю.. напевно, вона почалася у 1938-му, коли пшекія з адольфом Чехословатчину ділили, вгадав, не ?

  4. Солдат радянської армії – окупант, про це мають пам’ятати всі покоління.
    Друга світова війна була розпочата із нападу СССР та Німеччини на Польщу.
    Пам’ятники власне і ставляться для того, щоб люди не забували свою історію. Саме свою історію, а не ту пропаганду від окупантів.

    • Андрій – сепаратист, про це мають пам’ятати всі покоління.
      Він (разом з іншими присутніми тут “паяцами”-однодумцями) пропагандує відновлення так званої “історичної справедливості” та своїми діями легітимізує посягання Польщі на шмат західних земель України аж по Житомир.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота