<

Німеччина виділяє 10 млн Євро на відновлення «Охматдиту»

13:18 | 17.07.2024 / Новини / , , /
Перегляди
32
/ Коментарі відсутні

Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини надасть Україні €10 мільйонів на відновлення дитячої лікарні «Охматдит», яку було зруйновано ракетним ударом рф.

Як повідомляє Європейська правда, про це в інтерв’ю Rheinische Post заявила очільниця відомства Свенья Шульце.

Гроші, які виділить Німеччина, разом з коштами інших спонсорів та донорів використають для відновлення роботи «Охматдиту» та підготовки лікарні до зими.

Йдеться про ремонт і технічне обслуговування фасадів, лікувальних приміщень, а також електро- та теплопостачання.

«Знищення дитячої лікарні показує, наскільки безжально і негуманно росія веде цю загарбницьку війну… Ми не повинні і не будемо миритися з тим, що цього місця для лікування онкохворих дітей в Україні більше не існує. Ми запропонували українському уряду підтримку в реконструкції лікарні, щоб діти знову могли швидко отримувати необхідне їм лікування», – сказала міністерка.

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв розповів, що з лютого 2022 року росія повністю зруйнувала понад 210 медичних закладів в Україні та серйозно пошкодила понад 1600.

Він висловив вдячність за численні пропозиції допомоги з боку Німеччини після російських атак.

«Я дякую всім за це – це набагато більше, ніж абстрактні співчуття. Для того щоб боротися з наслідками російського терору, ми маємо негайно розпочати відбудову. Німеччина вкотре надала нам конкретну допомогу. Виділивши €10 мільйонів, наші німецькі партнери вкотре продемонстрували лідерство», – підкреслив український дипломат.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота