<

Нардепа Дмитрука оголосили у міжнародний розшук

06:26 | 30.08.2024 / Новини / , /
Перегляди
154
/ Коментарі відсутні

Державне бюро розслідувань оголосило у міжнародний розшук чинного народного депутата Артема Дмитрука. Його підозрюють у нападах на громадян.

Артема Дмитрука, підозрюваного у нападах на військового та правоохоронця, і який незаконно виїхав з України, оголосили у міжнародний розшук. Про це йдеться у повідомленнях Державного бюро розслідувань та Офісу генпрокурора.

“Працівники ДБР оголосили в міжнародний розшук підозрюваного у нападах на громадян чинного народного депутата”, — йдеться у повідомленні ДБР.

Оголошення у розшук ініціювали прокурори ОГПУ.

Офіс генпрокурора також вніс до Печерського райсуду Києва клопотання, підписане генпрокурором, щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В ОГПУ зазначили, що народний депутат України був викликаний на допит до слідчого, проте в установлений час не з’явився та не повідомив причину не явки.

Що відомо про оголошення підозри Дмитруку

У неділю, 25-го серпня, в Офісі Генпрокурора повідомили про оголошення підозри чинному депутату України Артему Дмитруку. За даними слідства, фігурант під час перебування в Одесі напав на правоохоронця й намагався викрасти в нього зброю. Також підозрюваний скоїв напад на військовослужбовця в Києві, заподіявши бійцю середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Того ж дня стало відомо, що нардеп виїхав за кордон. Як повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” речник ДПСУ Андрій Демченко, ДБР повідомило про порушення кримінальної справи за фактом незаконного перетину кордону чинним народним депутатом.

Сам Дмитрук раніше заявляв, що підозру йому не вручали.

“Офіс Генпрокурора повідомив мені про підозру через “напади на правоохоронця та військового”. Власне нічого нового. Влада продовжує своє полювання на незгодних із режимом. І так, до речі, жодних підозр мені ніхто не вручав”, — написав він у Телеграм.

26-го серпня Державне бюро розслідувань (ДБР) офіційно підтвердило факт того, що народний депутат України Артем Дмитрук нелегально перетнув кордон України.

У Молдові заявили, що Дмитрук не повідомив, що є народним депутатом України, коли перетнув кордон.

Генпрокурор України Андрій Костін заявив, що Дмитруку хтось допомагав перетнути кордон — імовірно, службові особи різних органів. Україна намагатиметься повернути нардепа добровільно, якщо ж ні — оголосить у розшук і подасть запит про екстрадицію.

Народний депутат України підозрюється:

  • в умисному заподіянні групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 КК України);
  • викраденні вогнепальної зброї групою осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 262 КК України);
  • умисному заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1 ст. 122 КК України);
  • грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю (ч. 1 ст. 296 КК України).

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок