<

Напад на прем’єра Словаччини Фіцо перекваліфікували на терористичний акт

02:54 | 5.07.2024 / Новини / , /
Перегляди
45
/ Коментарі відсутні

У Словаччині прокуратура перекваліфікувала замах на прем’єр-міністра Роберта Фіцо з умисного вбивства на терористичний акт.

Про це повідомив генпрокурор Словаччини Марош Жилінка, передає Суспільне.

Як написав Жилінка у Фейсбуці, звинувачення, висунуті проти збройного чоловіка, який у травні намагався вбити прем’єр-міністра Роберта Фіцо, були перекваліфіковані як пов’язані з терактом.

Спочатку нападник притягувався до кримінальної відповідальності за умисне вбивство, про що йому повідомили, додала речниця Генпрокуратури Словаччини Зузана Дробова.

Що відомо про замах на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо

15 травня нападник вистрілив у 59-річного Фіцо під час візиту глави словацького уряду до міста Гандлова, внаслідок чого прем’єр-міністр спочатку опинився у критичному стані, а через кілька годин був прооперований. Момент стрілянини потрапив на відео обласного телебачення, нападник вистрілив п’ять разів, потрапивши прем’єру в живіт і ліву руку.

Тоді словацькі ЗМІ повідомили, що 71-річний чоловік, який стріляв, був колишнім охоронцем у торговому центрі, автором трьох поетичних збірок і членом Словацького товариства письменників. Видання Aktuality.sk процитувало слова його сина, який сказав, що його батько був законним власником ліцензії на зброю.

На недатованому відео, розміщеному на Facebook, видно, що ймовірний нападник сказав: «Я не згоден з політикою уряду». Пізніше словацька поліція висунула звинувачення 71-річному Юраю Чінтулі, який 15 травня скоїв замах на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Він був звинувачений у спробі вбивства з метою помсти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Липня, Неділя