<

На Закарпатті затримали волинянина та його спільників, які намагалися незаконно перетнути кордон

13:15 | 18.06.2024 / Новини / , /
Перегляди
121
/ Коментарі відсутні

17-го червня на Закарпатті затримали трьох жителів Вінниччини, один житель Харківщини та один житель Волині планували перепливати Тису на гумовому човні.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинського прикордонного загону.

«Завдяки інформації, наданій оперативниками загону, прикордонний наряд, старшим якого був курсант Національної академії Держприкордонслужби, затримав за 150 метрів до кордону п’ятьох чоловіків з гумовим човном. Пошкодивши загороджувальний паркан, спритники швидко рухалися у бік річки Тиса, якою пролягає кордон з Угорщиною», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що для того, аби зупинити зловмисників, які ігнорували вимоги прикордонників, наряд здійснив кілька попереджувальних пострілів.

За організацію своєї подорожі чоловіки мали заплатити переправникам від 7 до 10 тисяч доларів.

Нині оперативники загону встановлюють коло осіб, причетних до спроби переправлення цієї групи чоловіків через кордон.

Стосовно затриманих були складені протоколи про адмінправопорушення, передбачені ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та 185.10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону». Справи скерували до суду.

Крім того, про пошкодження загороджувального паркану та виявлення у діях чоловіків ознак злочину передбаченого ст. 194 ККУ «Умисне знищення або пошкодження майна» прикордонники повідомили співробітників Національної поліції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Червня, Середа