<

На Волині збільшилася площа поширення американського білого метелика

14:13 | 29.06.2024 / Новини / /
Перегляди
163
/ Коментарі відсутні

З 27-го червня у селі Вербка Ковельського району на площі понад 267 гектарів запроваджено карантин через нашестя американського білого метелика.

Карантин через шкідника діє в області п’ятий рік. Це нова територія його поширення, розповіла у коментарі начальниця відділу карантину рослин управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби в області Ірина Хайдукова, пише Суспільне.

“Американського білого метелика у селі Вербка виявили під час моніторингу інспектори. Через нове вогнище поширення нічного метелика Ковельська райдержадміністрація запровадила карантин”, — каже Ірина Хайдукова.

Зі слів посадовиці, шкідника у Ковельському районі виявили у першому поколінні, тобто, у вигляді метелика. Тому саме у цій фазі, поки не з’явилася гусінь, радить волинянам знищувати білого метелика, зрізуючи або спалюючи гілки з гніздами. Інакше шкідник розмножиться і за рік може повністю знищити рослину, додає Ірина Хайдукова.

Що відомо про американського білого метелика на Волині

Вперше американського білого метелика виявили у 2019 році у місті Рожище. З того часу на Волині п’ятий рік триває карантин через нашестя шкідника.

Станом на початок червня 2024 року карантин діяв у 44 селах Волинської області на площі понад 44 тисячі 306 гектарів.

Довідково: американський білий метелик — це агресивний шкідник, що пошкоджує понад 250 видів плодових, декоративних, лісових дерев, особливо полюбляє шовковицю, клен, волоський горіх, плодові дерева. Поширюється на відстань від 25 до 40 км, тривалість життя комахи — 6-14 діб.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Липня, Понеділок