<

На Волині вагітна отруїлася грибами: дитина загинула

15:03 | 21.10.2024 / Новини / /
Перегляди
992
/ Коментарі відсутні

У Луцьку лікарі обласного перинатального центру врятували 26-річну вагітну, яка отруїлася дикорослими грибами. Дитина загинула.

Про це повідомили на сторінці медзакладу.

Як розповів завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Іван Вороблевський, пацієнтка поступила у важкому стані із тахікардією, задишкою, інтоксикацією та зневодненням: впродовж трьох днів вона не могла їсти та пити, блювала близько 30 разів на день. Її одразу госпіталізували в реанімацію. Після інтенсивного лікування стан пацієнтки нормалізувався.

Зі слів самої 26-річної жінки, її чоловік разом із кумом назбирали маслюків та польських грибів. За декілька годин після вживання страви вона відчула нудоту, однак не надала цьому значення, адже із чоловіком усе було гаразд. На третій день її стан погіршився, з’явилася задишка і тоді вона викликала «швидку допомогу». Зараз, каже пацієнтка, почувається добре.

«Насамперед, вагітним жінкам взагалі протипоказано їсти гриби. Основна порада для усіх решта — не споживайте дикорослих грибів, якщо не маєте абсолютної впевненості у тому, що вони безпечні. Якщо ви все ж поїли грибів і після цього виникли симптоми отруєння – негайно звертайтеся за медичною допомогою», – зазначають у лікарні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

21 Жовтня, Понеділок