<

На Волині судитимуть керівника зернової корпорації за розтрату зерна на 3,4 млн грн

22:52 | 21.06.2024 / Новини / , /
Перегляди
113
/ Коментарі відсутні

За матеріалами Бюро економічної безпеки на Волині судитимуть керівника зернової корпорації за розтрату понад 400 тонн зерна.

Про це повідомила пресслужба Територіального управління БЕБ у Волинській області.

Детективи Теруправління Бюро у Волинській області завершили досудове розслідування щодо керівника корпорації, який розтратив державне зерно на суму 3,4 млн грн.

В ході досудового розслідування встановлено, що директор волинської філії Акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» самовільно відвантажував невстановленим особам зернові врожаю 2021 року. Ця продукція обліковувалась на залишках та перебувала на відповідальному зберіганні.

Для того, щоб приховати факт розтрати, чоловік видав завідомо неправдиві офіційні документи.

Таким чином була здійснена розтрата понад 400 тонн пшениці, кукурудзи та вівса. Зловживаючи службовим становищем, керівник завдав державному підприємству майнової шкоди на суму 3,4 млн грн.

Посадовцю повідомили про підозру за ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (видача службовою особою неправдивих офіційних документів та розтрата чужого майна в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем). Обвинувальний акт скеровано до суду




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Червня, П’ятниця
27 Червня, Четвер