<

На Волині почнуть діяти нові заборони на вилов риби

05:15 | 24.10.2024 / Новини / , , /
Перегляди
3221
/ Коментарі відсутні

З 1-го листопада на Волині стартує заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах.

Як зазначають у Державній екологічній інспекції, це надважливий крок для збереження рибних популяцій, який триватиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2025 року.

«Зимувальні ями – це особливі ділянки водойм, де риба збирається на зимівлю, стаючи малорухливою та вразливою. У цей період вона потребує особливого захисту, щоб уникнути надмірного вилову та забезпечити здорову чисельність риб для наступних сезонів. Така заборона дає можливість природі відновитися, а рибі – безпечно перезимувати», – кажуть екологи.

Любительська риболовля у цей період дозволена лише поза межами зимувальних ям. Дозволено використовувати гачкові снасті: зимові вудки, спінінги, поплавкові снасті, нахлистові, донні вудки, жерлиці (кружки), з природними чи штучними приманками.

Максимальна кількість гачків на одного рибалку – 7 одиниць.

За недотримання заборони передбачена адміністративна відповідальність: штраф від 170 до 680 гривень. Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину необхідно відшкодувати збитки.

У випадку значної шкоди водним ресурсам може наступити кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ, яка передбачає штраф від 17 000 до 85 000 гривень, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років із конфіскацією знарядь вилову.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Жовтня, Субота