<

На Одещині затримали трьох підлітків, які за гроші палили автомобілі ЗСУ: їм загрожує довічне ув’язнення

07:33 | 16.06.2024 / Новини / /
Перегляди
916
/ Коментарі відсутні

В Одесі правоохоронці затримали чотирьох підлітків, яких РФ втягнула в злочинну діяльність. Спецслужби РФ заохочували за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ. За скоєне юнакам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

Поліцейські встановили, що з початку 2024 року в соціальних мережах активізувалися спецслужби країни-агресора, які залучали до підпільної підривної діяльності осіб віком від 13-ти років.

Зокрема в Одесі правоохоронці затримали чотирьох юнаків за підпал автомобілів військовослужбовців.

Двоє з них — хлопці віком 13 та 16 років, — раніше вже підпалили два авто військових. Коли підлітків затримали правоохоронці, вони з двома товаришами віком 16 та 18 років намагалися підпалити ще одну машину. Після затримання наймолодшого хлопця передали батькам, а інших трьох взяли під варту. За співпрацю з ворогом хлопцям загрожує до 15 років позбавлення волі, або ж довічне ув’язнення.

«За аналогічний злочин оперативники затримали ще двох молодиків, 17 та 18 років. Їм також повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи. Також підпали автомобілів ЗСУ зафіксовані в Києві та Дніпрі. За цими фактами проводяться невідкладні слідчі дії, триває досудове розслідування», — додали в поліції.

Правоохоронці закликали батьків уважніше ставитися до своїх дітей, та попередити їх про встановлену законом відповідальність за вчинення диверсій.

Нагадаємо, у Дніпрі невідомі підпалили автомобіль ЗСУ: поліція порушила справу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Червня, Неділя