<

На Харківщині затримали експосадовця мерії, який співпрацював з окупантами

19:08 | 10.09.2024 / Новини / /
Перегляди
56
/ Коментарі відсутні

Правоохоронці викрили експосадовця Купʼянської міськради, який під час окупації міста створював враження «відбудови» зруйнованих російськими ударами будівель.

Про це у повідомив Офіс генпрокурора.

Підозрюваний — колишній посадовець управління житлово-комунального господарства та благоустрою Куп’янської міської ради.

За даними слідства, під час захоплення міста Купʼянська чоловік добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

Розповівши «новій владі» про свій професійний досвід, у червні 2022 року підозрюваний обійняв псевдопосаду в окупаційній адміністрації. Він займався начебто реконструкцією зруйнованих російськими ударами будівель. Фактично це було тільки на папері, щоб створити у місцевих мешканців враження, що росія «дбає про людей».

У подальшому це використувалось для підготовки російських пропагандистських сюжетів про «відновлення» росією житлових будинків, які, згідно з кремлівськими наративами, зруйнувала українська армія.

Після звільнення ЗСУ Купʼянська чоловік втік до Харкова. Він оформив статус внутрішньо переміщеної особи та орендував квартиру в обласному центрі, де і був викритий правоохоронцями.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Вересня, Вівторок