<

Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт Шойгу та Герасимова

18:11 | 25.06.2024 / Новини / /
Перегляди
40
/ Коментарі відсутні

25-го червня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт колишнього міністра оборони Росії Сергія Шойгу і начальника генштабу РФ Валерія Герасимова

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міжнародного кримінального суду, пише Еспресо

Вказано, що ордери на арешт видала Палата попереднього провадження II Міжнародного кримінального суду у складі головуючого судді Росаріо Сальваторе Айтала, судді Серхіо Херардо Угальде Годінеса та судді Хайкеля Бен Махфуда. 

“Палата досудового розслідування II вважає, що існують достатні підстави вважати, що обидва підозрюваних несуть відповідальність за ракетні удари, завдані російськими збройними силами по українській електричній інфраструктурі щонайменше з 10 жовтня 2022 року до щонайменше 9 березня 2023 року. Протягом цього періоду російські збройні сили здійснили велику кількість ударів по численних електростанціях та підстанціях у різних місцях України”, – йдеться у повідомленні. 

Суд встановив, що  є достатні підстави вважати, що ймовірні удари були спрямовані проти цивільних об’єктів, а для тих об’єктів, які могли кваліфікуватися як військові об’єкти, очікувана випадкова шкода та збитки, завдані цивільному населенню, були надмірними порівняно з очікуваною військовою перевагою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Червня, П’ятниця