<

Латвія передасть Україні ще 20 конфіскованих автомобілів

20:00 | 28.08.2024 / Новини / , /
Перегляди
56
/ Коментарі відсутні

Уряд Латвії ухвалив рішення безоплатно передати Україні ще 20 автомобілів, раніше конфіскованих у водіїв, яких затримали за кермом в стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє Delfi, пише Суспільне.

Зазначається, що передані автівки будуть спрямовані для використання в різних військових частинах Національної гвардії України та Міністерства оборони.

Серед одержувачів також вказують медичні установи та адміністрації в різних областях України, включно з лікарнею в місті Долинська Калуського району Івано-Франківської області та центром первинної охорони здоров’я в селі Пісочине Харківської області.

Попередня загальна ринкова вартість цих 20 транспортних засобів становить 117 640 євро.

У Латвії за керування автомобілем у стані сп’яніння, якщо концентрація алкоголю в організмі перевищує 1,5 проміле, передбачена кримінальна відповідальність та крім штрафу конфіскується автомобіль, якщо він належить порушнику.

16-го лютого 2023 року Сейм Латвії одноголосно ухвалив зміни до закону про підтримку цивільного населення України, які дозволяють безоплатно передавати у власність українського уряду конфісковані транспортні засоби.

Станом на середину грудня 2023-го Латвія відправила в Україну 271 автомобіль, який був конфіскований у нетверезих водіїв. Вартість конфіскованих автівок оцінюють у 903,5 тис. євро.

З 15-го лютого у Латвії почали діяти поправки до Закону про дорожній рух, що дозволяють конфіскувати автомобілі з російськими номерами. Їх також планують передавати Україні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок