<

Sinoptik - logo

Погода на найближчий час

«Кулінарний спадок»: на Рівненщині відновили традиційну староволинську страву

05:38 | 5.03.2025 / Новини / /
Перегляди
618
/ Коментарі відсутні

На Рівненщині готують староволинську страву – волоханики. Скуштувати автентичну страву можна в етнопарку «Ладомирія», що в Радивилові.

Про це повідомляє Суспільне Рівне.

Тісто до волохаників готують із картопляного пюре та сирої тертої картоплі.

«Волоханики – староволинська страва, якій понад 100 років. Готували її наші діди-прадіди, бабусі та прабабусі, – розповіла шеф-кухарка Людмила Єлісеєва. – Тісто на волоханики роблять із суміші картопляного пюре та сирої натертої картоплі. А чого страва називається волоханики? Бо продовгуватість натертої картоплі якраз і дала назву страві. Адже у кип’ятку картопля розкривається наче ворсинка. А тісто, оповите довгуватими ворсинками, стає волохатим».

В коментарях читачі поділилися іншими назвами цієї страви й запевнили, що для багатьох вона одна з найсмачніших. Дехто переконує, що готує її й досі.

Спосіб приготування страви дивіться у сюжеті. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Вівторок
28 Квітня, Понеділок