«Кулінарний спадок»: на Рівненщині відновили традиційну староволинську страву

На Рівненщині готують староволинську страву – волоханики. Скуштувати автентичну страву можна в етнопарку «Ладомирія», що в Радивилові.
Про це повідомляє Суспільне Рівне.
Тісто до волохаників готують із картопляного пюре та сирої тертої картоплі.


«Волоханики – староволинська страва, якій понад 100 років. Готували її наші діди-прадіди, бабусі та прабабусі, – розповіла шеф-кухарка Людмила Єлісеєва. – Тісто на волоханики роблять із суміші картопляного пюре та сирої натертої картоплі. А чого страва називається волоханики? Бо продовгуватість натертої картоплі якраз і дала назву страві. Адже у кип’ятку картопля розкривається наче ворсинка. А тісто, оповите довгуватими ворсинками, стає волохатим».


В коментарях читачі поділилися іншими назвами цієї страви й запевнили, що для багатьох вона одна з найсмачніших. Дехто переконує, що готує її й досі.
Спосіб приготування страви дивіться у сюжеті.