<

Краще за маринований: як смачно запекти оселедець в духовці

03:28 | 16.11.2025 / Новини / /
Перегляди
831
/ Коментарі відсутні

Маринований оселедець – чудова закуска до свята та щоденного столу. Однак це далеко не єдиний спосіб його приготування, а альтернатива може сподобатися вам ще більше.

Оселедець – це завжди про смак свята, і ви можете надати йому зовсім інших відтінків. Не привʼязуйтеся до звичного маринування, адже запечений оселедець смакує куди насиченіше, пише 24 канал.

Як смачно запекти оселедця?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 2 свіжоморожені оселедці;
  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • 20 мілілітрів рослинної олії;
  • 10 грамів зеленої цибулі;
  • сіль та перець до смаку;
  • 20 грамів вершкового масла.

Приготування:

  1. Розморозьте оселедець, видаліть голову, хвіст, плавники, випатрайте та ретельно промийте рибу.
  2. Обсушіть паперовими рушниками. Натріть оселедець сіллю та чорним перцем, зовні й усередині.
  3. Цибулю та моркву наріжте півкільцями, трохи посоліть, поперчіть і перемішайте.
  4. Покладіть частину овочевої суміші у черевце кожної рибини. Дно форми застеліть фольгою, змастіть її олією та викладіть решту овочів, утворивши «подушку».
  5. Посипте зеленню.
  6. Викладіть рибу зверху, злегка змастіть олією й загорніть у фольгу.
  7. Запікайте при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин.
  8. Потім розгорніть фольгу, змастіть рибу вершковим маслом і допікайте ще 10 хвилин, щоб утворилася апетитна рум’яна скоринка.

З чим подавати запеченого оселедця?

Для щоденної трапези найкраще підійдуть запечена картопля або рис. А якщо подавати запеченого оселедця на святковий стіл, то найкраще його ставити поруч з маринованими або свіжими овочами.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Грудня, Четвер
17 Грудня, Середа