Краще за маринований: як смачно запекти оселедець в духовці
Маринований оселедець – чудова закуска до свята та щоденного столу. Однак це далеко не єдиний спосіб його приготування, а альтернатива може сподобатися вам ще більше.
Оселедець – це завжди про смак свята, і ви можете надати йому зовсім інших відтінків. Не привʼязуйтеся до звичного маринування, адже запечений оселедець смакує куди насиченіше, пише 24 канал.
Як смачно запекти оселедця?
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
- 2 свіжоморожені оселедці;
- 2 цибулини;
- 1 морква;
- 20 мілілітрів рослинної олії;
- 10 грамів зеленої цибулі;
- сіль та перець до смаку;
- 20 грамів вершкового масла.
Приготування:
- Розморозьте оселедець, видаліть голову, хвіст, плавники, випатрайте та ретельно промийте рибу.
- Обсушіть паперовими рушниками. Натріть оселедець сіллю та чорним перцем, зовні й усередині.
- Цибулю та моркву наріжте півкільцями, трохи посоліть, поперчіть і перемішайте.
- Покладіть частину овочевої суміші у черевце кожної рибини. Дно форми застеліть фольгою, змастіть її олією та викладіть решту овочів, утворивши «подушку».
- Посипте зеленню.
- Викладіть рибу зверху, злегка змастіть олією й загорніть у фольгу.
- Запікайте при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин.
- Потім розгорніть фольгу, змастіть рибу вершковим маслом і допікайте ще 10 хвилин, щоб утворилася апетитна рум’яна скоринка.
З чим подавати запеченого оселедця?
Для щоденної трапези найкраще підійдуть запечена картопля або рис. А якщо подавати запеченого оселедця на святковий стіл, то найкраще його ставити поруч з маринованими або свіжими овочами.
.gif)