<

Комітет Ради ініціював засідання через резонансні випадки під час мобілізації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:24 | 20.02.2023 / Новини / /
Перегляди
470
/ коментарі 2

Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки ініціював засідання на наступному тижні через резонансні випадки, які сталися під час мобілізації.

Про це розповів представник президента у парламенті й член Комітету ВР із питань нацбезпеки і оборони Федір Веніславський в інтерв’ю «Укрінформу».

«На жаль, є мобілізаційні методи, які нас, членів Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони і розвідки, не задовольняють», — сказав він.

Так, на ініційованому засіданні, яке відбудеться на наступному тижні, комітет заслухає керівників на рівні Збройних сил України, які відповідають за мобілізаційні заходи.

За словами Веніславського, слухання буде щодо резонансних випадків, коли представники військових комісаріатів вручають повістки «буквально на вулиці, іноді завдаючи тілесних ушкоджень громадянам».

«До речі, можу сказати, не називаючи прізвища, що одному з народних депутатів, члену нашого комітету, також на площі вручили повістку. Це свідчить про те, що триває не зовсім кваліфікована процедура», — додав представник президента. 

Веніславський зазначив, що загальна мобілізація означає, що територіальні центри комплектування і соціальної підтримки військовослужбовців постійно здійснюють мобілізаційні заходи у межах тих кількісних і якісних показників, які формуються Генеральним штабом з огляду на потреби ЗСУ.

«Водночас ми розуміємо, що для звільнення територій необхідні потужні резерви. Ці резерви формуються», — додав учасник комітету ВР.




коментарів: 2
  1. Кацапській ублюдки всіма способами хочуть очорнити Україну і визвати недовольство серед населення ось такими випадками з нашими сцикливими призивниками .

  2. Запам’ятайте, врешті, служиві клоуни з центру комплектуваня . Визволяти Україну на передовій це не покарання , а честь. І не потрібно виловлювати потенційних воїнів , як бездомних псів на вулиці! Яка користь буде з таких солдат???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Вересня, Субота
27 Вересня, П’ятниця