<

Ізраїль ударив по об’єктах «Хезболли» у Лівані: влада країни повідомляє про понад пів тисячі загиблих

16:09 | 24.09.2024 / Новини / /
Перегляди
87
/ 1 коментар

23-го вересня Збройні сили Ізраїлю завдали авіаударів по близько 1600 об’єктах «Хезболли» в Лівані. Внаслідок цього, за даними влади Лівану, загинули 558 людей, що є найбільшим числом жертв за останні десятиліття. Крім того, десятки тисяч людей були змушені тікати у безпечне місце.

Про це пише ВВС, передає Суспільне.

Серед загиблих — 50 дітей і 94 жінки. Ще понад 1800 людей поранені.

Як пише Reuters, ізраїльські військові заявили, що завдали ударів по “Хезболлі” на півдні, сході та півночі Лівану, включно з “пусковими установками, командними пунктами та інфраструктурою терористів”.

Повідомляється, що військово-повітряні сили Ізраїлю завдали ударів по близько 1600 об’єктах “Хезболли” на півдні Лівану та в долині Бекаа.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що понеділок став “значним піком” конфлікту, який триває майже рік.

“Цього дня ми вивели зі строю десятки тисяч ракет і високоточних боєприпасів. Те, що Хезболла побудувала протягом 20 років після другої війни в Лівані, фактично руйнується ЦАХАЛом”, — сказав Галант.

Міністерство охорони здоров’я Лівану повідомило, що щонайменше 492 людини були вбиті, у тому числі 35 дітей, і 1645 поранені. Один ліванський чиновник сказав, що це найбільше щоденне число загиблих у Лівані від насильства з часів громадянської війни 1975-1990 років.

Як пише Reuters, сім’ї з південного Лівану завантажували машини, фургони та вантажівки речами та людьми, іноді кілька поколінь в одній машині. Під бомбами дітей намагалися розмістити на колінах батьків, а валізи прив’язували до дахів машин.

Північні дороги були заблоковані.

“Я схопив усі важливі документи, і ми вийшли. Удари навколо нас. Це було жахливо”, — розповів Абед Афу, який виїхав зі своєю родиною, включно з трьома синами віком від 6 до 13 років і кількома іншими родичами.

За його словами, вони не знали, де зупиняться, і просто хотіли дістатися до Бейрута.

Нассер Яссін, міністр Лівану, який координує реагування на кризу, повідомив Reuters, що було активовано 89 тимчасових притулків у школах та інших закладах, які вміщують понад 26 000 людей, оскільки цивільні особи тікали від “звірств Ізраїлю”.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Вересня, П’ятниця
26 Вересня, Четвер