<

Вимагав 800 євро хабаря за «відмазування» від проходження служби в ЗСУ: суд оштрафував депутата Поромівської сільради

Суд оштрафував депутата восьмого скликання Поромівської сільської ради, який за 800 євро хабаря обіцяв знайомому оформити відстрочку від служби в армії. Посадовцю призначили покарання у вигляді 42,5 тисячі гривень штрафу.

Як йдеться у вироку Іваничівського районного суду від 6-го серпня, у березні до депутата Поромівської сільської ради через знайомого звернувся чоловік призовного віку, який попросив пояснити порядок уточнення облікових даних і проходження військово-лікарської комісії. Він розповів посадовцю, що у 2010 році був визнаний непридатним до військової служби в мирний час та обмежено придатним у воєнний час, втім отримав повістку й мав 20-го березня з’явитися у ТЦК.

Посадовець зустрівся з чоловіком у барі «Старий замок», де розповів, що має хороші стосунки з потрібними людьми, які можуть зробити останньому відстрочку від призову на службу під час мобілізації. За своє сприяння у вирішенні ситуації обвинувачений попросив 800 євро хабаря.

16-го березня чоловік отримав аванс у розмірі 300 євро, після чого його викрили правоохоронці.

Проти депутата відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 369-2 ККУ (Прийняття пропозиції та отримання неправомірної вигоди службовою особою). У суді він уклав із прокурором угоду про визнання своєї винуватості. А також визнав свою вину й запевнив, що щиро розкаявся у вчиненому.

Суддя Наталія Комзюк визнала депутата винним й призначила 42 500 грн штрафу.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок