<

В Іваничах судили військового, який розгулював вулицями селища з гранатою

12:37 | 29.07.2024 / Іваничі / , , , , /
Перегляди
595
/ коментарі 2

Військовий з Іванич знайшов в лісі та привласнив дві гранати, а потім одну з них носив з собою селищем. Окрім цього солдат привіз з Куп`янського району, Харківської області ще й порох і шістдесят патронів, які зберігав в себе вдома. За скоєне іваничівцю призначили три роки умовного покарання.

Жителя Іванич від 10-го жовтня 2023 року призначили на посаду стрільця однієї із військових частин ЗСУ посадою «солдат». На початку липня 2023 року в лісопосадці військовий знайшов і привласнив корпус оборонної осколкової ручної гранати «Ф-1» та уніфікований запал дистанційної дії типу «УЗРГМ», які придатні для вибуху й відносяться до бойових припасів. Після чого, у жовтні 2023 року перевіз вказаний боєприпас до себе додому, де незаконно зберігав. 23-го травня цього року, приблизно о 17:40, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, носив цю гранату по території Іванич.

Окрім цього, військовий в кінці липня 2023 року в лісопосадці поблизу села Подоли Куп`янського району, Харківської області знайшов корпус оборонної осколкової ручної гранати «Ф-1», уніфікований запал дистанційної дії типу «УЗРГМ», корпус з оборонним чохлом універсальної ручної гранати БМ51А2 та підривач БМ82АЗ, які відносяться до бойових припасів, а також сипучу речовину, яка є вибуховою речовиною – порохом та 60 патронів. Небезпечні знахідки іваничівець у жовтні 2023 року перевіз та зберігав в себе вдома. Однак, бойові припаси та вибухові речовини виявили та вилучили поліцейські 23-го травня цього року. Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду від 23-го липня.

Відтак, проти військового порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (Носіння, придбання та зберігання бойових припасів та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу).

У суді чоловік визнав свою винну й розповів деталі вчиненого. Так, за його словами, у 2023 році він з іншими військовими ніс службу поблизу населеного пункту Подоли Харківської області, де у лісі знайшов боєприпаси та вибухові речовини, привіз їх додому, все тримав на горищі свого будинку. Однак наприкінці травня був затриманий працівниками поліції. Військовий підтвердив, що у той момент дійсно перебував в стані алкогольного сп`яніння, й пояснив, що носив гранату по селищу, бо посварився зі своєю дружиною. Солдат запевнив, що щиро розкаявся й просив суворо його не карати й не позбавляти волі.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки. Однак звільнив його від відбування призначеного покарання, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 3 роки, не вчинить нового злочину. Також військовому доведеться сплатити в дохід держави 20 тисяч 447 гривень судових витрат за проведення експертиз зброї та вибухових речовин.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок