<

В Іваничах покарали нововолинця, який придбав на ринку майже 80 патронів

14:04 | 19.07.2024 / Іваничі / , , /
Перегляди
438
/ 1 коментар

Житель Нововолинська, який купив на ринку і зберігав в себе вдома 76 патронів, ризикував на понад 2,5 роки потрапити за ґрати, однак обійшовся двома роками умовного покарання.

В середині березня, перебуваючи неподалік території центрального госпрозрахункового ринку у Нововолинську, чоловік придбав 76 патронів, які потім приніс додому. Згодом 1-го квітня близько обіду ці патрони виявили і вилучили поліцейські на трасі Нововолинськ-Іваничі, поблизу селища Благодатне. Про це стало відомо з вироку Іваничівського районного суду від 25-го червня. 

Виявилось, що 26 патронів належать до боєприпасів і є спортивними револьверними патронами до нарізної вогнепальної зброї, калібру «Наган», придатними для стрільби. 50 патронів також належать до боєприпасів і є спортивно-мисливськими патронами до нарізної вогнепальної зброї кільцевого запалення і теж придатні для стрільби.

Відтак, проти зловмисника порушили кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 КК України (Незаконне придбання, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу).

В судовому засіданні нововолинець свою вину у вчиненому визнав повністю. А також зізнався, що на ринку в Нововолинську, придбав у незнайомця 76 патронів. Потому переніс їх додому, а 1-го квітня пішов до лісу збирати березовий сік, одягнувши куртку, в кармані якої і зберегались ці патрони. Зібравши сік, вийшов на дорогу, де його зупинили поліцейські, які виявили і вилучили патрони. Причину з якої він придбав ці патрони та зберігав їх чоловік пояснити не зміг, однак запевнив, що щиро кається в скоєному й просив суд його суворо не карати.

Суд, визнав чоловіка винним та призначив йому покарання – 3 роки 6 місяців позбавлення волі. Однак звільнив від відбування призначеного покарання, якщо він протягом іспитового строку тривалістю в 2 роки не вчинить нового кримінального правопорушення. Також нововолинцю доведеться сплатити в дохід держави 4 тисячі 165 гривень судового збору, пов`язаного із залученням експерта.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота