<

Просив вислати код підтвердження: волонтерку з Іванич хотів обдурити шахрай

14:10 | 14.10.2024 / Іваничі / , , /
Перегляди
180
/ Коментарі відсутні

Волонтерку з Іванич Олександру Шептор хотів ошукати шахрай. Проте вона відразу «розкусила» хитрий задум чоловіка й не повелася на його «вудочку» про перекидання грошей.

Саша розповіла, що днями до неї написав хлопець і запропонував фінансову допомогу на збір коштів військовим. Оскільки наразі вона проводить відразу кілька таких зборів, а до того ж регулярно купує продукти для виготовлення сухих супів і борщів, то цій пропозиції зраділа. Проте обачність не втратила. І коли чоловік попросив надіслати йому код підтвердження, який прийшов на її номер, зрозуміла, що відбувається щось не те. Подальше листування з так званим “благодійником” лише підтвердило її сумніви.

Волонтерка відмовилась скидати код. І тоді на неї почали тиснути і звинувачувати. Наприклад, що вона відмовляється від хорошої пропозиції, і в результаті військові не отримають, через неї допомоги.

Зрозумівши, що Олександра “не ведеться” і обдурити її буде не легко, чоловік використав план “Б”: сказав, що до неї зателефонують з банку, чи зі служби підтримки. І зателефонував сам з телефону дружини. Але його задум знову зазнав фіаско. Адже волонтерка догадалася перевірити цей номер через спеціальну програму.

“Днями написав мені хлопчина, що хоче долучитись до допомоги, але сумнівається в чесності. Сказав, що переказує кошти через термінал і йому потрібен код підтвердження, який прийшов на мій номер. Я пояснила, що кодів не скидаю. Через це пішли наїзди. А в кінці дав годі і сказав, що мені зателефонують з банку чи зі служби підтримки.

І зателефонував через трохи з телефону дружини. Добре, що я знаю, як визначити номер. Та й як можна казати, що відправка з терміналу, коли пробуєш зайти з телефону Xiaomi Redmi A2? Це все було б дуже смішно, якби не було так сумно”, – зазначила Олександра.

Вона радіє, що не потрапила в пастку шахрая і зберегла кошти, які небайдужі скидають на допомогу військовим. Проте їй прикро, що такі люди взагалі є. Які заради власної наживи та збагачення не зупиняються ні перед чим і для яких немає нічого святого. Адже шахрай хотів поцупити кошти, які спрямовуються на допомогу військовим.

Тож волонтерка закликає усіх, хто збирає кошти для допомоги військовим, бути обачними і не дати себе обдурити. Адже, не завжди ті, хто пропонує допомогу, хоче допомогти насправді.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Жовтня, Понеділок