<

Огорожу на центральному стадіоні в Іваничах таки втановлять, попри «хитрощі» очільниці громади

17:02 | 1.10.2024 / Іваничі / , , , , /
Перегляди
111
/ Коментарі відсутні

Спортивний майданчик в Іваничах, що знаходиться біля будинку культури, таки загородять. Адже депутати на сесії підтримали відповідну петицію. Однак, коли саме це станеться наразі невідомо, адже очільниця громади, на думку автора звернення, спеціально затягує процес.

Нагадаємо, на сервісі електронних петицій Іваничівської селищної ради Володимир Сарабуна зареєстрував петицію про огородження спортивного майданчика в Іваничах, що знаходиться біля будинку культури. Він запропонував облаштувати огорожу по краю земельної ділянки зі сторони вулиці Грушевського та зі сторони вулиці Валової, без проведення капітальних робіт, шляхом благоустрою території. Петиція набрала необхідну кількість голосів, тому це питання повинні були винести на пленарне засідання. Що й зробили, однак із чималим запізненням.

Автор петиції був переконаний, що голова Іваничівської громади Лідія Томашевська свідомо затягує час, шукає крайніх та винних й спеціально не скликає депутатів на сесію.

Та все ж питання “Про розгляд електронної петиції” розглянули на пленарному засіданні, яке відбулося 26-го вересня.

Однак, як виявилось, сюрпризи від керівництва громади таки були. Вона дійсно хотіло затягнути час, і, ймовірно, уникнути клопотів із облаштуванням майданчика.

Свідченням цього є те, що в проекті рішення, винесеному на сесію, змінили суть самої петиції, узагальнивши її. На цьому наголосив Володимир Сарабуна. Він зауважив, що депутатам чомусь пропонують “підтримати петицію в частині проведення благоустрою спортивного майданчика” і жодним чином навіть не згадується про облаштування огорожі. А під словом благоустрій, мовляв, може йтися про що завгодно, наприклад, замітання чи косіння трави на території майданчика.

“Я чітко вказав в петиції, що “пропонується встановити огорожу без проведення капітального ремонту шляхом проведення благоустрою. А сьогоднішнє питання чомусь звучить зовсім по-іншому: “підтримати петицію Володимира Сарабуни в частині проведення благоустрою спортивного майданчика”. Що це значить? Траву покосити? Територію позамітати? Смітник ще один встановити? Я чітко просив встановити огорожу!”, – зазначив автор петиції.

Депутат Руслан Мартинюк звернув увагу на ще одне важливе питання: в робочу групу, яка опрацьовувала петицію Сарабуни і розробляла проект рішення, чомусь не увійшов ні автор петиції, ні депутати, ні члени профільної земельної комісії, а лише очільники відділів селищної ради.

Депутат Сергій Лойко запропонував виключити із проекту рішення пункт “Рекомендувати структурним підрозділам селищної ради в межах компетенції вивчити можливість приведення у відповідність до чинного законодавства будівництво спортивного комплексу…”. Адже, це за його словами, не має жодного стосунку до петиції Сарабуни, а є лише ініціативою робочої групи. І до того ж, за 4 роки існування спортмайданчика, це питання, мовляв, вже давно можна було вивчити.

“Вже давним-давно треба було вивчити це питання. Це можна зробити відповідно до розпорядження селищного голови. Чого воно досі не вивчене? Чотири роки пройшло. Це питання, як до голови громади, так і до працівників структурних підрозділів селищної ради. До петиції Сарабуни це точно не має жодного відношення”, – заявив депутат.

Також члени профільної земельної комісії запропонували виключити із проекту рішення кадастровий номер і площу земельної ділянки. Адже в петиції вони теж не вказані.

На думку Володимира Сарабуни, це ще один спосіб перехитрити жителів громади. Адже за спорудженим спортивним майданчиком ще є інша земельна ділянка, яка є комунальною власністю, і облаштувати огорожу можна й там.

Врешті, після бурхливого обговорення, депутати таки підтримали петицію про встановлення огорожі на спортмайданчику з усіма змінами, які внесли члени земельної комісії й автор петиції Володимир Сарабуна.

Тож в очільниці громади Лідії Томашевської спроба «вставити палки в колеса» й перехитрити місцевих мешканців, зробити по-своєму та уникнути облаштування огорожі на майданчику, на якому грається чимало діток, цього разу не вдалася.

Тому огорожу на спортмайданчику таки встановлять. І діти, які проводять там своє дозвілля, нарешті почуватимуться там в безпеці. Однак, як зауважив Володимир Сарабуна, це не означає, що вже “завтра” буде огорожа. Адже особисто він думає, що керівництво громади буде затягувати час якнайдовше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Жовтня, Вівторок