<

Встановити огорожу на центральному стадіоні в Іваничах: зареєстрували нову петицію

19:13 | 16.08.2024 / Іваничі / , , , /
Перегляди
1198
/ Коментарі відсутні

На сервісі електронних петицій Іваничівської селищної ради зареєстрували нову петицію. Йдеться про огородження спортивного майданчика в Іваничах, що знаходиться біля будинку культури. Станом на 16-те серпня петицію підписали 40 осіб зі 100 необхідних.

Звернення зареєстрував депутат селищної ради Володимир Сарабуна. У тексті петиції він зазначив, що спортивний майданчик біля будинку культури між вулицями Грушевського та Валової в Іваничах не огороджений і це становить небезпеку для дітей.

“М’яч часто вилітає за межі майданчика, а діти вибігають за ним на проїжджу частину дороги”, – зауважив депутат.

Володимир Сарабуна підкреслив, що спортивний майданчик розташований на земельній ділянці, що є на балансі Іваничівського ВУЖКГ.

Він пропонує облаштувати огорожу по краю земельної ділянки зі сторони вулиці Грушевського та зі сторони вулиці Валової, без проведення капітальних робіт, шляхом благоустрою території.

Зауважимо, що цей сучасний спортивний майданчик просто неба в Іваничах побудували завдяки сприянню нардепа Ігоря Гузя, в той час селищним головою був Федір Войтюк. Однак завершити усі заплановані роботи не встигли, адже після чергових виборів змінився голова громади. Яка, вочевидь, не зацікавлена у безпеці дітей на майданчику. Раніше очільниця громади на сесії обіцяла пізніше віднайти кошти і огородити цей спортмайданчик. Однак і досі цього не зробила, шукаючи для цього різноманітні відмовки.

До слова, майданчик в центрі селища завжди заповнений дітьми, які регулярно грають там у футбол. Під час гри м’ячі постійно “вилітають” на проїжджу частину дороги і діти вибігають їх забирати. А це дуже небезпечно для їхнього життя і здоров’я. Місцеві мешканці неодноразово нарікали на відсутність огорожі на спортмайданчику та необхідність її встановлення.

Станом на 16-те серпня петицію підписали лише 40 осіб зі 100 необхідних, на збір підписів залишилося 29 днів. 

Місцева волонтерка Олександра Шептор закликає іваничівців активніше долучатися до життя громади та підписати петицію. На своїй сторінці у фейсбуці вона наголосила, що ця петиція мала бути закрита вже за годину.

“21 підпис… Іваничівці, ви серйозно? Що з вами? Діти за м’ячем на дорогу біжать… Ця петиція мала бути закрита вже за годину… На це ж не треба грошей чи прикладати якісь зусилля… Шок…”, – зауважила Олександра.

Нагадаємо, нещодавно місцева активістка Марина Юраш зареєструвала першу петицію. Стосується вона скасування надбавки за високі досягнення у праці очільниці громади Лідії Томашевської. Станом на 16-те серпня петицію підписали 39 осіб зі 100 необхідних. До кінця збору підписів залишилось лише 9 днів.

Закликаємо іваничівців бути активнішими, підписати другу петицію і таким чином повпливати на якість життя у громаді та безпеку дітей.

До речі, проголосувати за електронну петицію Володимира Сарабуни про “Огородження спортивного майданчика в Іваничах, що знаходиться біля будинку культури” досить просто. Необхідно перейти за посиланням і натиснути кнопку «Підписатися». Електронна петиція знаходиться на платформі електронної демократії е-DEM. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок