<

Іваничівська громада відзначила 7-річчя з дня утворення: фоторепортаж зі святкування

30-го червня Іваничівській громаді виповнилось 7 років з часу утворення. Урочистості відбулися в Центрі культури та дозвілля. А на території закладу місцеві волонтери організували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, під час якого зібрали для військових понад 39 тисяч гривень.

Святкування об’єднало чимало місцевих мешканців та гостей громади. На урочистий захід вони приходили родинами. Адже тут цікаво і весело було кожному. Мистецький захід “В єдності – наша сила, в єдності – наша Перемога!” подарував присутнім чимало патріотичних і зворушливих виступів місцевих артистів та творчих колективів не лише Іваничівської, але й сусідніх Литовезької та Поромівської територіальних громад.

Насамперед присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх Героїв, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Опісля отець Андрій висловив слова вдячності захисникам-воїнам за мужність і щоденний подвиг, а усім жителям громади – за небайдужість та згуртованість. Очільниця громади Лідія Томашевська наголосила, що день громади – це подія, яка єднає всіх жителів, а праця кожного – це вагомий внесок у життя всієї громади. Привітав жителів громади і заступник голови Володимирської районної державної адміністрації Віктор Фіщук.

Потому у рамках мистецької програми «В єдності – наша сила, в єдності – наша Перемога! » відбувся захист творчих колективів Іваничівської, Литовезької та Поромівської територіальних громад на підтвердження звань «народний» і «зразковий». Родзинкою заходу став виступ народного аматорського фольклорного колективу «Горлиця» Центру культури та дозвілля, який відтворив місцевий весільний обряд «Читання корони», що внесений до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Емоційні та натхненні виступи талановитих артистів подарували глядачам чимало позитивних вражень й утвердили віру, що разом – натхненні й стійкі українці – непереможні.

Доповнив святкування дня народження громади благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, який відбувся на прибудинковій території Центру культури. Його організували місцеві волонтерки Галина Дзеньків та Олександра Шептор зі своїми командами однодумців, а також Надія Рубан з «Іваничівськими господиньками». 

Під час ярмарку відвідувачі мали можливість посмакувати випічкою та різноманітними смаколиками і солодощами, які спеціально власноруч приготували небайдужі кулінари, а також втамувати спрагу прохолодними напоями: квасом, компотом, лимонадами та мохіто.

А ще жителі селища залюбки купували декоративні вироби, картини, мило і свічки ручної роботи, букетики із цукерок, сувеніри, магнітики, дерев’яні вироби, кошики із лози, дитячі іграшки, а також всілякі оригінальні дрібнички. Окрім цього присутні мали можливість взяти участь в благодійній лотереї, під час якої можна було за символічну плату виграти м’які іграшки та сфотографуватися біля оригінальних святкових фотозон, які спеціально підготували з нагоди чергової річниці громади.

Та найбільше втішалася святу, мабуть, все-таки дітвора. Атракціони, батути, надувні гірки, тир, мініелектроавтомобілі – нічого не пустувало, бо всюди розважалася малеча.

Загалом під час ярмарку на ЗСУ зібрали 39 тисяч 285 гривень. З них – 13,5 тисяч вторгувала Галина Дзеньків та її команда, 11 тисяч 785 тисяч гривень “заробила” для ЗСУ Олександра Шептор та її помічниці та ще 9 тисяч гривень – Надія Рубан з «Іваничівськими господиньками» та ГО “Спілка матерів військовослужбовців”. Решту 5 тисяч гривень небайдужі кинули в спеціальні скриньки, які стояли при вході в концертну залу.

Пропонуємо читачам БУГу фоторепортаж з святкування Дня народження Іваничівської громади:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Липня, Середа