<

Іран відправив в росію два супутники, які москва має запустити в космос

21:20 | 13.10.2024 / Новини /
Перегляди
19
/ Коментарі відсутні

Іран відправив два супутники приватного виробництва до росії для виведення їх на орбіту Землі в межах космічної співпраці між двома підсанкційними країнами.

Про це пише напівофіційне інформаційне агентство Tasnim.

Розробка супутника Kowsar для отримання зображень з високою роздільною здатністю і Hodhod — малого супутника зв’язку — є першою значною спробою приватного космічного сектора Ірану.

Як вказує Tasnim, Kowsar можна використовувати в сільському господарстві, управлінні природними ресурсами, моніторингу навколишнього середовища та ліквідації наслідків стихійних лих. А от Hodhod здатний працювати у віддалених районах із невеликим доступом до наземних мереж.

Reuters зазначає, що росія відправила іранські супутники на орбіту в лютому та у 2022 році, тоді американські посадовці були стурбовані,  що така співпраця не тільки допоможе москві у війні проти України, але й посприяє Ірану в контролі за потенційними військовими цілями на Близькому Сході.

У вересні Іран заявив, що здійснив другий успішний запуск супутника. Це сталося на тлі того, що Сполучені Штати та європейські країни звинувачують Тегеран у передачі росії балістичних ракет, які можуть використати проти України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Жовтня, Неділя