<

Інфекція уразила нирки, серце та легені: на Волині врятували дівчину, яка захворіла після купання у водоймі

15:38 | 23.08.2024 / Новини / , /
Перегляди
609
/ Коментарі відсутні

14-річна Софія із села Бірки Камінь-Каширського району після купання у місцевій водоймі потрапила у реанімацію. У дівчини діагностували інфекційний лептоспіроз.

Нині стан школярки покращився і вона готується до виписки, повідомили на сторінці Волинського обласного медоб’єднання захисту материнства і дитинства.

Розпочалася хвороба після купання у місцевій водоймі.

«Разом зі старшим братом Софія ходила купатися на канал у селі, інколи й по декілька разів на день», – розповідає мама Софії, Людмила Петрівна.

22-го липня ввечері у школярки піднялася висока температура, потім з’явилися симптоми кишкової інфекції. Стан дівчини стрімко погіршувався, її госпіталізували одразу в реанімацію Любешівської багатопрофільної лікарні. Проте лікування не допомагало і пацієнтку терміново доправили до Луцька автівкою екстреної медичної допомоги.

Два тижні за життя Софії боролися у реанімації, тиждень її життя підтримував апарат штучної вентиляції легень. Завідувач реанімаційного відділення Юрій Радчук пригадує, що пацієнтка поступила у вкрай важкому стані інфекційно-токсичного шоку.

“Інфекція уразила нирки, серце, легені, нервову систему дівчини. Після поліпшення стану Софія продовжила лікуватися у діагностичному відділенні з дитячими інфекційними ліжками. Окрім подолання наслідків лептоспірозу, займалася з реабілітологом: вчилася сідати, їсти, ходити, говорити”, – йдеться у дописі.

Довідка. Лептоспіроз – особливо небезпечне інфекційне захворювання. Бактерія Leptospira потрапляє у воду з сечею інфікованих тварин: переважно гризунів, а також худоби, собак, диких тварин. Від людини до людини лептоспіроз не передається. Інфікується людина здебільшого через тріщини, порізи на шкірі.

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 Вересня, Четвер