<

I’m Fine: українці представили інсталяцію на американському фестивалі Burning Man

14:08 | 26.08.2024 / Новини / /
Перегляди
80
/ 1 коментар

На американському фестивалі Burning Man українці представили інсталяцію, зроблену з прострелених дорожніх знаків та інших поверхонь, що були пошкоджені внаслідок російської агресії. З них виклали фразу I’m Fine («Я в порядку»). Автором роботи став український митець Олексій Сай.

Про це розповів ініціатор проєкту Віталій Дейнега, передає Громадське.

За його словами, найбільше серед матеріалів, які використали для створення інсталяції, розстріляних і порваних уламками знаків «Пішохідний перехід». Також є два знаки «Обережно, діти», шматок торгового центру з Херсона та великі дорожні знаки з назвами населених пунктів, зокрема Посад-Покровського, Чернігова, Харкова, Херсона тощо.

«Люди стоять і дивляться. Іноді дуже довго. Сміливіші торкаються гострих країв. Багато хто плаче. Здається, наша ідея спрацювала і її почують тут десятки тисяч людей. Наша абсолютно неадекватна життєва ситуація стала для нас нормою, ми навчились бути сильними та святкувати життя навіть за цих обставин.

Ми дедалі менше реагуємо на ракети і смерть, горе і надзусилля, яких доводиться докладати, щоби просто не зʼїхати з глузду від страхів війни й від почуття провини за те, що робиш недостатньо. Ми правда “в нормі”, просто наша норма страшніша за нічні жахіття. Але ми живемо, боремося і навіть намагаємось іноді радіти. Ми “в порядку”», — розповів Дейнега.

Більше про Burning Man

Це щорічний фестиваль, що у 2024-му відбувається в пустелі американського штату Невада. Свій початок цей рух бере ще з 1986 року. Під час цього заходу люди демонструють власні культурні перформанси. Митці з усього світу беруть участь у спорудженні Блек-Рок-Сіті — тимчасового мегаполіса, де розміщені різні мистецькі об’єкти.

«Культура Burning Man актуальна як ніколи — це саме те, що вона пропонує через мистецтво, музику, навчання, лідерство та громадянську активність», — пише про себе Burning Man Journal.




один коментар
  1. наркомани всія піндосії збираються в одну тусовку, стараючись своєму дійству надати вигляд “культурної події”.
    Це все шо є той burning man

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок