Ікра з баклажанів з гарбузом і помідорами — рецепт щодень і на зиму
Сезон баклажанів триває, тож чому б не приготувати щось особливе, що радуватиме всю сім’ю взимку? Спробуйте зробити поряд з класичною ікру з баклажанів з гарбузом і помідорами – ви точно не раз подякуйте собі взимку за цю закуску, адже це дуже смачно та корисно.
Як приготувати корисну закуску з “синеньких”, гарбуза і помідорів, розповіли експерти сайту Шуба.
Ікра з баклажанів з гарбузом і помідорами — це закуска з овочів, яку можна приготувати на стіл зараз і законсервувати в банки. Пропорції рецепта дуже легко запам’ятати: основних овочів потрібно по 1 кг. Ви переконаєтеся, що це один з найцікавіших рецептів з великої колекції кабачкової й баклажанної ікри.
Ікра з баклажанів з гарбузом і помідорами — це закуска з овочів, яку можна приготувати на стіл зараз і законсервувати в банки. Пропорції рецепта дуже легко запам’ятати: основних овочів потрібно по 1 кг. Ви переконаєтеся, що це один з найцікавіших рецептів з великої колекції кабачкової й баклажанної ікри.
Для приготування ікри баклажани потрібно відварити до напівготовності, а гарбуз і помідори швидко обсмажити — швидке обсмаження допомагає зберегти користь гарбуза і важливі речовини.
Ще один секрет від шефів: для правильної текстури ікри із синеньких відварені баклажани бажано не різати, а порубати ножем. До тогож баклажани можна не відварювати баклажани, а посмажити їх на грилі.
Інгредієнти (на 5 порцій)
- Баклажани – 1 кг
- Томати – 1 кг
- Гарбуз – 1 кг
- Часник, головка – 1 шт.
- Олія соняшникова – 100 мл
- Сіль – 30 г
Як приготувати ікру з баклажанів з гарбузом і помідорами
- Підготуйте банки (на об’єм овочів в рецепті знадобиться 4-5 півлітрових), простерилізуйте їх на парі над киплячим чайником декілька хвилин. Кришки прокип’ятіть 2-3 хвилини.
- Відваріть баклажани в підсоленій воді до м’якості — приблизно 10 хвилин. Дайте їм трохи охолонути, а потім почистіть від шкірки і подрібніть.
- Поки баклажани холонуть, помийте гарбуз, почистіть його від шкірки й насіння, м’якоть натріть на крупній тертці. Обсмажте гарбуз в половині добре розігрітої олії впродовж 5 хвилин. Перекладіть на тарілку.
- Помідори помийте, наріжте кубиками й обсмажте на решті олії впродовж 3 хвилин.
- Часник почистіть і пропустіть через прес.
- З’єднайте всі інгредієнти у каструлі з товстим дном, посоли, перемішайте, доведіть до кипіння і тушкуйте ще 30 хвилин.
- Гарячу ікру розкладіть у банки та герметично закрийте кришками. Накрийте банки з ікрою теплою ковдрою й залиште до остигання.
