<

Хіт сезону: як приготувати в’ялені томати в духовці

03:22 | 16.09.2025 / Новини / /
Перегляди
2724
/ Коментарі відсутні

В’ялені помідори — одна з небагатьох чудових заготовок на зиму. Вони стануть універсальним доповненням для вечер в італійському стилі, а ще в’ялені томати досить прості в приготуванні і зробити їх можна вдома в духовці.

theLime розповідає рецепт приготування в’ялених томатів в домашніх умовах.

Для цього рецепта нам знадобиться 1 кг помідорів сорту сливка.

В’ялення – це спеціальна техніка обробки продуктів, що дозволяє посилити смак томатів і забезпечити їм тривале зберігання. Подавати в’ялені помідори можна як самостійну закуску, на шматочку чіабати з цибулею із крем-сиром, а також можна додавати до традиційної італійської пасти.

Процес в’ялення томатів в духовці займе від 6 до 8 годин, доки кожен шматочок помідорів зменшиться втричі. Зберігати в’ялені помідори слід в герметичному контейнері в холодильнику впродовж декількох днів або ж в морозильній камері до шести місяців.

Також готові томати можна розкласти в невеликі стерилізовані банки та залити гарячою оливковою олією. Ароматну олію з баночки потім можна використовувати в якості заправки для салатів.

Інгредієнти

  • Томати – 1 кг
  • Оливкова олія – 20 мл
  • Сіль – 25 ч. л
  • Базилік сушений – 0.5 ч. л.
  • Часник сушений – за смаком
  • Орегано сушене – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Приправа “Італійські трави” – за смаком

Рецепт приготування в’ялених томатів в духовці

Духовку розігрійте до 90°С.

Помідори промийте і ретельно висушіть кухонним рушником. У кожного помідора видаліть серцевину – це можна зробити за допомогою чайної ложки або кінчика столового ножа. Невеликі помідори краще розрізати навпіл, а більші — на чотири частини.

Шматочки помідорів покладіть у велику миску, збризніть їх оливковою олією і акуратно перемішайте, щоб олія рівномірно розподілилася.

Викладіть нарізані помідори на деко, застелене пергаментом, на невеликій відстані один від одного. Присоліть та посипте спеціями – базиліком, орегано, часниковим порошком, італійськими травами або червоним перцем.

Поставте деко в духовку на середній рівень і залиште дверцята трохи відкритими, щоб зайва волога могла випаровуватися.

Коли томати зменшаться в розмірі приблизно на третину, зазвичай, на це потрібно 6-8 годин, дістаньте їх з духовки і охолодіть. Зберігайте в холодильнику, морозильнику або в скляній банці, залитими олією.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Грудня, П’ятниця
4 Грудня, Четвер