<

Главі Антимонопольного комітету Кириленку оголосили підозру у незаконному збагаченні на 56 млн гривень

13:07 | 14.08.2024 / Новини / /
Перегляди
146
/ Коментарі відсутні

Правоохоронці оголосили підозру у незаконному збагаченні на 56,2 мільйона гривень та декларуванні недостовірної інформації чинному очільнику державного органу зі спеціальним статусом.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Ідеться про голову Антимонопольного комітету Павла Кириленка, пише Громадське.

Досудовим розслідуванням встановили, що у 2020–2023 роках вказана особа, обіймаючи посаду керівника обласної державної адміністрації, набула 21 об’єкт нерухомого майна та 1 люксовий автомобіль шляхом реєстрації права власності на родичів своєї дружини.

Серед набутого посадовцем майна:

  • 7 квартир у містах Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м;
  • будинок на понад 220 кв. м та 2 земельні ділянки під Києвом;
  • 2 гаражних бокси;
  • 6 машино-місць;
  • 3 нежитлових приміщення загальною площею понад 190 кв. м;
  • автомобіль «ВМW Х3».

Загальна вартість активів склала 61,7 млн грн. При цьому законні доходи чиновника та членів його родини не дозволяли здійснити таких покупок.

У подальшому з метою приховання факту незаконного збагачення посадовець не зазначив відомості про набуте майно в деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки.

Приводом для розслідування САП та НАБУ стало оприлюднення журналістського розслідування «Радіо Свобода».

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок