<

Генпрокурор ініціював перевірку щодо «інвалідності» прокурорів

09:13 | 17.10.2024 / Новини / , , /
Перегляди
112
/ Коментарі відсутні

У зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури Генеральний прокурор підписав наказ про проведення службового розслідування.

Про це інформує пресслужба Офісу Генпрокурора.

“Службове розслідування охоплюватиме перевірку не лише інформації, яка стосується вищезгаданої обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури”, – запевнили у відомстві.

У повідомленні наголосили, що Комісія з проведення службового розслідування вже розпочала збір інформації та документів для з’ясування цих обставин.

Нагадаємо, п’ятдесят прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олійником оформили інвалідність, “дахуючи” корупційну схему Слуги народу Крупи у МСЕК та Пенсійному фонді, повідомив редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

З усього керівництва Хмельницької обласної прокуратури та її структурних підрозділів пенсію у Крупи не оформив тільки один прокурор – Олександр Гончар, керівник Кам’янець-Подільської окружної прокуратури, і його дружина також не оформила пенсію.

На думку редактора, працівники прокуратури оформляли інвалідність не задля пенсії, оскільки вони і так заможні люди. Однак згідно з законодавством про працю, особи з інвалідністю мають перевагу при працевлаштуванні і при переміщенні з посади на посаду, їх значно складніше звільнити. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Жовтня, Четвер
16 Жовтня, Середа