<

Францію сколихнули антиурядові протести. Люди невдоволені новим 73-річним прем’єр-міністром

19:15 | 8.09.2024 / Новини / /
Перегляди
120
/ Коментарі відсутні

У Франції почалися антиурядові протести після того, як президент країни Емманюель Макрон призначив нового прем’єр-міністра Мішеля Барньє, який став найстаршою людиною, що коли-небудь обіймала цю посаду. 

Про це пише BBC.

На протести у Франції вийшли близько 100 тисяч людей. Мітингарі були невдоволені тим, що Макрон обрав прем’єром представника правоцентристської партії Les Républicains, хоча на червневих виборах у країні перемогли ліві сили. Утім, кандидатку від лівих — Люсі Кастес — лідер Франції відкинув.

Тим часом лідер лівої партії «Франція нескорена» Жан-Люк Меланшон закликав людей до «найпотужнішої мобілізації» на національних маршах.

Як пише BBC, на тлі протестів новий прем’єр-міністр зосередився на формуванні нового уряду. Він також заявив, що готовий сформувати такий уряд, де будуть представники і правих, і лівих.

Нагадаємо, 8 липня Атталь заявляв, що збирається подати у відставку після того, як на парламентських виборах перемогли ліві. Проте Макрон попросив його залишитися прем’єр-міністром«поки що», аби «забезпечити стабільність країни».

Однак, зрештою, 16 липня президент Франції Емманюель Макрон прийняв відставку Атталя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Вересня, Вівторок
16 Вересня, Понеділок