<

Франція відправить своїх інструкторів до України

09:23 | 28.05.2024 / Новини / , /
Перегляди
91
/ 1 коментар

Франція готова відправляти своїх інструкторів, залучених до підготовки українських військових, безпосередньо на територію України і перші з них невдовзі приїдуть знайомитися з можливостями українських навчальних центрів.

Як пише Європейська правда, про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський після розмови з міністром оборони Франції Себастьєном Лекорню, у якій участь брав також міністр оборони України Рустем Умєров.

Сирський оголосив, що Франція та Україна вже домовилися про приїзд французьких інструкторів.

“Радо вітаю ініціативу Франції направити в Україну інструкторів для підготовки українських військовослужбовців. Мною вже підписані документи, які дозволять першим французьким інструкторам невдовзі відвідати наші навчальні центри та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом”, – зазначив Олександр Сирський.

Він висловив сподівання, що крок Франції спонукає до цього й інших партнерів.

Нагадаємо, в середині травня американське The New York Times повідомляло, що деякі країни-члени НАТО непублічно обговорюють можливість відправлення військових інструкторів або підрядників на територію України для навчання українських військових і допомоги з ремонтом техніки.

Минулого тижня топгенерал США казав, що Сполучені Штати поки не планують такого кроку.

Прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте висловлювала думку, що західні військові інструктори могли б почати працювати в Україні за умови належного прикриття ППО.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Липня, П’ятниця