<

Франція дозволила Україні бити її зброєю по російських аеродромах

16:17 | 2.06.2024 / Новини / /
Перегляди
80
/ Коментарі відсутні

Франція не обмежила використання своєї зброї, яку передала Україні. Тому Київ може бити французькими ракетами, зокрема, по російських аеродромах у Курській та Бєлгородській областях.

Про це пише BBC із посиланням на офіцера військової авіації, який зажадав залишитися анонімним.

За даними видання, і Велика Британія, і Франція, які постачають Україні спільно створені крилаті ракети Storm Shadow (або Scalp, як їх називають у Франції), прямо не обмежили їх використання. Радіус дії цих ракет може досягати 250 км.

Минулого тижня президент Франції Емманюель Макрон сказав журналістам: «Ми повинні дозволити [Україні] нейтралізувати військові об’єкти, з яких запускаються ракети, і, по суті, військові об’єкти, з яких атакують Україну».

Така риторика розглядається як дозвіл на використання Storm Shadows/Scalps, сказав BBC офіцер військової авіації. Тож, за його словами, тепер Україна може завдавати ударів по аеродромах Курської та Бєлгородської областей, які межують з Україною.

Однак такі операції будуть обмежені: українським літакам Су-24, які оснащені цими крилатими ракетами, потрібно буде наблизитися до російського кордону для їхнього запуску. Це зробить літаки вразливими для російських систем ППО.

А от західні винищувачі F-16, які очікуються до кінця цього року, краще обладнані для таких завдань. Проте досі не зрозуміло до кінця, чи дозволять партнери України використовувати ці літаки для ураження цілей у росії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота