Експерти назвали причину подорожчання продуктів харчування в Україні
В Україні за останні два місяці деякі продукти харчування подорожчали на 5-10 відсотків. Але і це не максимум: деякі додали в ціні від 30 до 40 відсотків.
Таку тенденцію можна пояснити цілою низкою чинників, – інформує ТСН.
За даними експертів, різке подорожчання продуктів пов’язане з ослабленою національною валютою, поганим врожаєм і зростанням цін на продукти в світі.
Фахівці уточнили, що за останні два місяці в Україні цукор подорожчав на 40%, курячі яйця на 35%, а олія виросла в ціні на 30%.
Крім того, виробники товарів очікують чергове подорожчання. За їхнім прогнозом, у жовтні потрібно готуватися до зростання цін ще на 10-15%.
А головна причина жадібність наших підприємців (спікулянтів), які хочуть купити подешевше, а продати подорожче. Немає фіксованої націнки на товари