<

Дрони атакували військовий аеродром у російській Адигеї

12:08 | 10.10.2024 / Новини / /
Перегляди
20
/ Коментарі відсутні

У ніч проти 10-го жовтня у Росії на аеродромі “Ханська” під Майкопом в Адигеї знищили склад із паливом.

Про це зранку повідомив керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко, пише Суспільне.

“410 км від лінії бойового зіткнення, під Майкопом на аеродромі знищено склад ГСМ”, — зазначив він.

Раніше у Росії у соцмережах з’явилися повідомлення, що у ніч проти 10-го жовтня в районі станиці Ханська під Майкопом в Адигеї безпілотники атакували військовий аеродром “Ханська”.

Про це пише телеграм-канал ASTRA з посиланням на місцевих мешканців.

Зазначається, що місцева влада спочатку інформацію не коментувала. Зранку глава Адигеї Мурат Кумпілов заявив, що “минулої ночі передмістя Майкопа зазнало атаки ворожих безпілотників”.

Кумпілов додав, що “обійшлося без жертв, без постраждалих”. На місці, за його словами, перебувають представники спецслужб, рятувальники. Займання ліквідовують вогнеборці МНС.

Триває організована евакуація жителів сел. Родникове. Пункт тимчасового розміщення громадян розгорнуть у ст. Ханській.

Як відзначає телеграм-канал, система моніторингу пожеж NASA зафіксувала після атаки пожежу поруч із військовим аеродромом “Ханська”.

Тим часом у місцевих чатах шириться повідомлення від невстановленої особи, що “атакували військовий аеродром дрони, там іде війна справжня, в Родниківці на аеродромі”.

Родникове — селище, розташоване поруч зі станицею Ханська, яке буквально прилягає до військового аеродрому, зазначає ASTRA.

Військовий аеродром “Ханська” розташований за 3 км на схід від станиці Ханської, за 6 км на північний захід від міста Майкопа. Згідно з відкритими даними, там дислокується 272-га навчальна авіаційна Полоцька орденів Суворова і Кутузова авіаційна база 2-го розряду Краснодарського вищого військового авіаційного училища льотчиків імені героя Радянського Союзу А.К. Сєрова.

Фото на головній ілюстративне.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Жовтня, Четвер