<

До Українського легіону в Польщі долучилися вже кілька тисяч людей

16:13 | 11.07.2024 / Новини / /
Перегляди
150
/ Коментарі відсутні

До Українського легіону, який домовилися створити в Польщі президент України Володимир Зеленський та польський прем’єр-міністр Дональд Туск, вже долучилися кілька тисяч українців.

Про це на саміті НАТО у Вашингтоні заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорськийпередає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, у Польщі зараз починають готувати першу українську бригаду, яка складається із добровольців.

«У нас налічується до мільйона українців обох статей, і кілька тисяч із них уже зареєструвалися для участі в цьому призові. І що цікаво, багато хто з них справді хоче служити й ротувати своїх співвітчизників, але вони кажуть: “Ми не хочемо бути відправленими в бій, не бувши належно навченими та екіпірованими”», — розповів Сікорський.

Посадовець також зазначив, що його країна займеться навчанням та екіпіруванням бійців. Після цього добровольців передадуть Україні як підрозділ із правом повернення до Польщі після проходження ротації. Сікорський впевнений: якби так вчинила кожна країна ЄС, то в Україні було б уже кілька таких бригад.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський після підписання двосторонньої безпекової угоди з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском оголосив, що Київ та Варшава домовилися про формування з громадян України, які перебувають на території країн ЄС, добровольчого військового підрозділу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота