<

Для справжніх гурманів: топ рецептів приготування домашнього майонезу

02:52 | 15.09.2025 / Новини / /
Перегляди
651
/ Коментарі відсутні

У цій статті – топ рецептів домашнього майонезу, включаючи варіанти з цілим яйцем, без гірчиці, без яєць та пісний на аквафабі. Доступні детальні інструкції та перелік інгредієнтів для кожного рецепту.

Майонез є невід’ємною частиною багатьох страв і використовується під готування їжі у багатьох країнах світу. Для тих, хто хоче урізноманітнити своє харчування, УНН підготував топ рецептів домашнього майонезу, які будуть до смаку навіть найвибагливішим гурманам.

1. Домашній майонез з цілого яйця

Інгредієнти

  • яйце – 1 шт.;
  • олія – 350 мл;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • сік лимона – 1 ч. л.

Приготування

Необхідно змішати яйце, сіль, цукор і гірчицю, а також додати до цієї суміші олію. Акуратно збити масу блендером. Коли маса стане білою і густою, додайте лимонний сік і знову збийте.

2. Домашній майонез з гірчицею і лимонним соком

Інгредієнти

  • яєчні жовтки – 2 шт.;
  • олія – 300 мл;
  • сметана – 100 г;
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • лимонний сік – 1 ч. л.;
  • сіль – за смаком.

Приготування

Треба збити жовтки з гірчицею. Додати лимонний сік і, продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити половину олії. Потім, чергуючи, додати сметану і другу половину олії. Продовжувати збивати до потрібної консистенції. Посолити за смаком і знову перемішайте.

3. Домашній майонез без гірчиці

Інгредієнти

  • яєчні жовтки – 2 шт.;
  • олія – 150 мл;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • цукор – 1/2 ч. л.;
  • оцет 9% або яблучний 6% – 1/2 ч. л.

Приготування

Змішати жовтки, сіль, цукор і оцет. Влити олію й акуратно збити масу блендером до однорідності та потрібної консистенції.

4. Домашній майонез без яєць

Інгредієнти

  • молоко – 150 мл;
  • олія – 300 мл;
  • гірчиця – 2 ч. л.;
  • лимонний сік – 2 ч. л.;
  • сіль – 1/2 ч. л.

Приготування

Змішати молоко та олію.Акуратно збити, щоб вийшла густа маса. Додати гірчицю, лимонний сік і сіль. Ще раз збийте до однорідності.

5. Пісний майонез на аквафабі

Інгредієнти

  • аквафаба – 3 ст. л.;
  • олія – 150 мл;
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • лимонний сік – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • цукор або мед – 1 ч. л.

Приготування

Аквафаба – це рідина, яка залишається після варіння бобових (квасолі, гороху, нуту, сочевиці), а також рідина з-під консервованого зеленого горошку або білої квасолі. Варто змішати аквафабу, гірчицю і мед. Тонкою цівкою влити олію, продовжуючи збивати. Додати сік лимона, посолити і ще раз збити до однорідності.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Грудня, П’ятниця