Для справжніх гурманів: топ рецептів приготування домашнього майонезу
У цій статті – топ рецептів домашнього майонезу, включаючи варіанти з цілим яйцем, без гірчиці, без яєць та пісний на аквафабі. Доступні детальні інструкції та перелік інгредієнтів для кожного рецепту.
Майонез є невід’ємною частиною багатьох страв і використовується під готування їжі у багатьох країнах світу. Для тих, хто хоче урізноманітнити своє харчування, УНН підготував топ рецептів домашнього майонезу, які будуть до смаку навіть найвибагливішим гурманам.
1. Домашній майонез з цілого яйця

Інгредієнти
- яйце – 1 шт.;
- олія – 350 мл;
- сіль – 1 ч. л.;
- цукор – 2 ч. л.;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- сік лимона – 1 ч. л.
Приготування
Необхідно змішати яйце, сіль, цукор і гірчицю, а також додати до цієї суміші олію. Акуратно збити масу блендером. Коли маса стане білою і густою, додайте лимонний сік і знову збийте.
2. Домашній майонез з гірчицею і лимонним соком

Інгредієнти
- яєчні жовтки – 2 шт.;
- олія – 300 мл;
- сметана – 100 г;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- лимонний сік – 1 ч. л.;
- сіль – за смаком.
Приготування
Треба збити жовтки з гірчицею. Додати лимонний сік і, продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити половину олії. Потім, чергуючи, додати сметану і другу половину олії. Продовжувати збивати до потрібної консистенції. Посолити за смаком і знову перемішайте.
3. Домашній майонез без гірчиці

Інгредієнти
- яєчні жовтки – 2 шт.;
- олія – 150 мл;
- сіль – 1/2 ч. л.;
- цукор – 1/2 ч. л.;
- оцет 9% або яблучний 6% – 1/2 ч. л.
Приготування
Змішати жовтки, сіль, цукор і оцет. Влити олію й акуратно збити масу блендером до однорідності та потрібної консистенції.
4. Домашній майонез без яєць

Інгредієнти
- молоко – 150 мл;
- олія – 300 мл;
- гірчиця – 2 ч. л.;
- лимонний сік – 2 ч. л.;
- сіль – 1/2 ч. л.
Приготування
Змішати молоко та олію.Акуратно збити, щоб вийшла густа маса. Додати гірчицю, лимонний сік і сіль. Ще раз збийте до однорідності.
5. Пісний майонез на аквафабі

Інгредієнти
- аквафаба – 3 ст. л.;
- олія – 150 мл;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- лимонний сік – за смаком;
- сіль – за смаком;
- цукор або мед – 1 ч. л.
Приготування
Аквафаба – це рідина, яка залишається після варіння бобових (квасолі, гороху, нуту, сочевиці), а також рідина з-під консервованого зеленого горошку або білої квасолі. Варто змішати аквафабу, гірчицю і мед. Тонкою цівкою влити олію, продовжуючи збивати. Додати сік лимона, посолити і ще раз збити до однорідності.
