<

Держава повністю відбудує дитячу лікарню «Охматдит». Постраждалим родинам із дітьми виділять допомогу

23:07 | 9.07.2024 / Новини / , , /
Перегляди
49
/ Коментарі відсутні

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що держава повністю відбудує дитячу лікарню «Охматдит», куди 8 липня влучила російська ракета.

Про це пише Бабель.

Роботи починають уже зараз. З резервного фонду державного бюджету спрямують 100 мільйонів гривень на першочерговий ремонт. Далі фінансування збільшуватимуть у міру того, як підготують проєкт відбудови лікарні.

Маленьких пацієнтів та лікарів із пошкоджених корпусів «Охматдиту» переведуть до Київських обласних клінічних лікарень № 1 та № 2.

Шмигаль наголосив, що кожній родині з дітьми, яка постраждала від учорашньої ракетної атаки, разом з ЮНІСЕФ виділять допомогу — 10 800 гривень на кожного члена родини.

Крім того, на відновлення лікарні підуть кошти, зібрані через платформу United24. Буквально за кілька годин вдалося зібрати 100 мільйонів гривень, тож зараз нова мета — 300 мільйонів. Шмигаль подякував усім, хто долучився до ліквідації наслідків російського удару по лікарні.

Вранці 8-го липня російські окупанти атакували Київ ракетами. Одна крилата ракета Х-101 влучила в дитячу лікарню «Охматдит», зруйнувавши корпус діалізу і пошкодила так званий новий корпус. Там загинули дві людини. Діти травмовані. Усіх пацієнтів перевозять до інших лікарень столиці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота