<

Дефіцит бюджету України наразі становить 500 млрд гривень

10:48 | 30.07.2024 / Новини / /
Перегляди
44
/ Коментарі відсутні

Дефіцит бюджету України наразі становить 500 млрд гривень. Найбільше грошей потрібно для забезпечення Сил оборони, зокрема, для виплат зарплат військовим.

Про це в інтерв’ю виданню «РБК-Україна» розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

За його словами, у травні дефіцит бюджету становив 5 млрд доларів, а у липні — уже 6 млрд доларів. Посадовець також наголосив, що зараз необхідно перекрити ті потреби, які утворилися після перекидання грошей для забезпечення військових на закупівлю озброєння для ЗСУ. Тому загальна потреба складає 500 млрд гривень (приблизно 12 млрд доларів).

«Чи це задовольняє відповідні військові органи? Звичайно, ні. Вони оперують зазвичай числами, які починаються з трильйонів», — каже Сергій Марченко.

Разом із цим міністр фінансів зазначив, що для розв’язання проблеми дефіциту бюджету парламент має підтримати відповідні урядові ініціативи.

«Якщо парламент підтримає урядові ініціативи щодо джерел додаткових надходжень на 500 млрд гривень, значить ми спроможні на складні рішення. Якщо ми не знайдемо ці кошти, то вже у вересні можуть бути перебої з грошовими виплатами. І я про це відверто кажу. Тому зараз критично важливо ухвалити необхідні рішення», — додав посадовець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Вересня, Четвер