<

Чи можна оновити дані після 17 липня і як не отримати штраф: відповідь Міноборони

09:09 | 16.07.2024 / Новини / /
Перегляди
447
/ Коментарі відсутні

Після 17-го липня військовозобов’язані українці матимуть змогу далі оновлювати свої дані у будь-який зручний спосіб. Застосунок Резерв+ буде доступний і надалі.

Про це заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко в ексклюзивному інтерв’ю журналістові ТСН Дмитру Святненку.

“Якщо 17 липня контактні дані оновлені не будуть, то керівники ТЦК зможуть розглядати це як порушення і накладати адміністративні стягнення. ТЦК та СП мають право накладати такі штрафи. Тому ми пропонуємо нашим громадянам не очікувати необхідності сплачувати штрафи. А зробити оновлення даних через Резерв+”, – радить Черногоренко.

Вона нагадала, що 18 червня в Україні запустили електронний військово-обліковий документ.

“Він формується з OR-кодом, він зчитується. На всіх блокпостах, у прикордонній службі, у ТЦК та СП будуть завантажений застосунок і ви зможете показати свій військово-обліковий документ. Посадова особа зможе його зчитати і побачити, що все добре, людина заброньована, або у неї є відстрочка. Або вона знаходиться на обліку”, – зазначає заступниця міністра.

Черногоренко уточнила, що, згідно постанови Кабміну, електронний військово-обліковий документ є абсолютно рівноцінним паперовому документу. І зчитувати код можна навіть якщо немає Інтернету.

Нагадаємо, 16 липня в Україні закінчується двомісячний термін, протягом якого військовозобов’язані чоловіки мали стати на військовий облік або оновити військово-облікові дані




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота