<

Через масштабні повені у Польщі оголосили стан стихійного лиха

21:06 | 15.09.2024 / Новини /
Перегляди
586
/ Коментарі відсутні

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив, що планує оголошення у країні стану стихійного лиха через масштабні повені. 

Стан стихійного лиха відповідно до чинних нормативних актів Польщі може бути введено на частині або на всій території країни, – повідомляє Європейська правда.

“Після консультацій з профільними міністрами та службами я розпорядився підготувати постанову Ради міністрів про введення стану стихійного лиха”, – заявив Дональд Туск у соцмережі Х (Twitter)

Стан стихійного лиха може застосовуватися в районі, де сталося стихійне лихо, і в районі, де можуть виникнути наслідки цього лиха.

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі запропонувати країнам-сусідам, зокрема Польщі, допомогу українських рятувальників у ліквідації наслідків повені через екстремальні опади.

Кілька європейських країн цими вихідними страждають від серйозних повеней. У Польщі, зокрема, місто Строне-Шльонські Нижньосілезького воєводства фактично пішло під воду через прорив дамби на річці Моравка.

Через катастрофічну повінь і вітер у Чехії сотні тисяч людей залишились без світла, висока вода почала руйнувати будинки. 

“Укрзалізниця” повідомила, що через повені у Польщі та Чехії залізничні оператори обох країн тимчасово скасували низку рейсів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Вересня, Середа